Veenhuizen: oase van rust

|
| Foto: |
Sport

sterk seizoen in derde klasse

VEENHUIZEN – Vaak zie je aan de spelersmutaties wel al een beetje hoe het er bij een club aan toegaat. Bij de ene club is het in de maand juni een komen en gaan van spelers, bij andere clubs gebeurt er nagenoeg niets. Voorbeeld van zo’n oase van rust is wel voetbalvereniging Veenhuizen. De derdeklasser kan de verandering in de selectie in één zin samenvatten. Maarten Duin maakt de overstap van het tweede naar het eerste, Dylano Barelds bewandelt de omgekeerde route. En dus blijft veel bij het oude ‘Achter de Molen’, waar oefenmeester Marcel van Veenen (FOTO) ook dit jaar de scepter zwaait.

Dat Van Veenen - hij begint zaterdag aan alweer zijn vierde seizoen in Veenhuizen- de club trouw is gebleven, is natuurlijk geen verrassing. Van Veenen kwam, zag en overwon. Eerst promoveerde hij van de vijfde naar de vierde klasse, om in 2014 meteen wéér te promoveren naar de derde klasse. En hoewel veel insiders dachten dat zijn ploeg het in die klasse heel moeilijk zou krijgen, bleek achteraf niets minder waar. Toch duurde het lang voor de ploeg definitief veilig was. De derde klasse bleek sterk en zelden zal een club zoveel punten nodig hebben gehad om achtste te worden. Al met al bleek Veenhuizen in alle opzichten een aanwinst voor de derde klasse. Van Veenen liet zijn team heel aardig voetballen en groef zich zelden of nooit in. Dat alleen was al een compliment waard. De voetballers van Veenhuizen vielen dit seizoen overigens toch in de prijzen. Op Sportgala Noordenveld werd de ploeg namelijk uitverkozen tot sportploeg van de gemeente Noordenveld. En dat wilden de heren weten ook. Het was al de tweede keer dat de club genomineerd was.
En zo was het toch weer een heel aardig seizoen. ‘Er was ook dit seizoen weer groei waarneembaar’, zei voorzitter Krijn Tenniglo. Hij doelt daarbij niet alleen op de ontwikkeling van het eerste elftal, maar zeker ook op de samenwerking die op jeugdgebied is aangegaan met Gomos. Een samenwerking die wellicht een vervolg krijgt. De jeugdafdeling is de levensader van de club, want in tegenstelling tot andere derdeklassers hengelt Veenhuizen niet naar spelers van buitenaf. Het maakt de prestaties van de Veenhuizer hoofdmacht alleen maar groter.
Veenhuizen ontmoet dit seizoen ook buurtgenoot ONR, terwijl ook de zaterdagtak van Hoogeveen nieuw in de derde klasse is. Marcel van Veenen c.s. openen in elk geval thuis, tegen het lastig te bespelen Elim. Daarna wacht een uitwedstrijd bij het gepromoveerde Borger en wedstrijd drie is tegen titelkandidaat Hollandscheveld. Geen gemakkelijk begin, al lijken in deze derde helemaal geen ‘makkies’ te bestaan dit seizoen.

|

UIT DE KRANT