De Wilper Boys gaat met jonge ploeg voor lijfsbehoud

|
| Foto: |
Sport

Terug in de vierde klasse

DE WILP – Het was al even geleden dat De Wilper Boys uitkwam in de vierde klasse. Om precies te zijn was dat in het seizoen 1999/2000. Erg succesvol was dat seizoen overigens niet, want toen eindigde de ploeg op de twaalfde (en laatste) plaats. Daarna volgde jarenlang een rol in de Vijfde en zelfs even Zesde Klasse. Maar De Wilper Boys is nu terug in de vierde klasse. En over de manier waarop de promotie tot stand kwam, wordt nog steeds nagepraat in De Wilp. Want de promotie kostte letterlijk bloed, zweet en tranen.
Surhuisterveen was oppermachtig vorig seizoen in de vijfde klasse, maar De Wilper Boys wist zich knap voor de nacompetitie te plaatsen. In de nacompetitie moest met het ervaren Blauw Geel’15 uit Groningen uitgemaakt worden wie naar de vierde klasse zou promoveren. Het eerste duel – in De Wilp- eindigde in een gelijkspel: 1-1. Toen wachtte de return in Stad. De Wilper Boys nam daar al snel een 2-0 voorsprong door goals van Van der Kaap en Louwes. Met een man minder en met veel te veel fysiek en verbaal geweld, slaagde de letterlijk knokkende thuisclub er in om toch nog op gelijke hoogte te komen. Een verlenging was nodig om te beslissen wie zou promoveren. En hoewel De Wilper Boys met name conditioneel veel beter bleek, duurde het lang voordat de bevrijdende 2-3 in het net lag. Gevierde man was Gert van der Kaap. Daarna barstte groot feest los, al bleken sommige spelers behoorlijk ‘gewond’ na de ‘veldslag’ in Groningen.
Een puike prestatie van de jonge ploeg van toen nog trainer Martin Lobers. Lobers vertrok daardoor met promotie, want vanaf dit seizoen is hij werkzaam voor de voetbalvereniging Zuidhorn. Hij is daar Hoofd Jeugdtrainer geworden. Zijn plaats op de bank is ondertussen overgenomen door Klaas Zijlstra, met name bekend als voormalig trainer/coach van Boornbergum’80. Hij zal met een jonge ploeg het avontuur dat vierde klasse heet aan moeten gaan. Dat zal loodzwaar maar ook heel erg leerzaam worden voor zijn selectie, die ongeveer dezelfde is als vorig seizoen. Heel veel spelerswisselingen zijn er nooit in De Wilp te noteren.

Zoals het een jonge ploeg betaamt, verliep de voorbereiding en ook de bekercompetitie wisselvallig. Goede wedstrijden (of gedeeltes er van) werden afgewisseld met matige vertoningen. Die wisselvalligheid zal er uit moeten, wil de ploeg zich handhaven in de best sterke vierde klasse. Klaas Zijlstra en zijn mannen beginnen in elk geval met een thuiswedstrijd, aanstaande zondag tegen SV Hoogersmilde. Een week later wacht een echte test als een bezoek moet worden gebracht aan Harkema Opeinde. Dan ook weet de ploeg ook meteen waar het echt staat.

|

UIT DE KRANT