Succesvol wedstrijdweekend voor Tiga

Afbeelding
Sport

LEEK - Zaterdag stond voor Joris Mers en Hidde de Boer van Tiga de 1/8 finale NK op het programma, deze wedstrijd vond plaats in Tilburg. Het eerste toestel was vloer en hier openden Joris en Hidde sterk. Bij het tweede toestel, voltige, hebben Joris en Hidde helaas wat puntjes laten liggen. Op ringen, sprong en brug lieten ze weer goede oefeningen zien. Op rekstok was het spannend aangezien beide jongens een nieuwe oefening lieten zien. Uiteindelijk plaatste Hidde zich als 10e en Joris heeft zich als 13e geplaatst voor de 1/4 finale.
Zondagochtend hebben Tyrell van Oosten en Viktor Hogenberg hun 1/8 finale in Tilburg geturnd. Victor heeft een goede wedstrijd geturnd ,wist een 5de plaats te behalen en is geplaatst voor de kwartfinale. Voor Tyrell ging de wedstrijd helaas wat minder vlekkeloos. Hij eindigde op een 23ste plaats. Zondagmiddag kwamen  de turnsters in actie op de kwartfinale NK in Harlingen. Marleen Eizinga turnde een uitstekende wedstrijd en wist de concurrentie knap voor te blijven wat haar een zilveren medaille opleverde.
Kirsten Bruinsma turnde een nette wedstrijd, dit leverde haar een 12de plaats op.
Danique Huisjes had helaas wat foutjes op balk maar had een sterke brugoefening, helaas niet voldoende om door te stromen naar de halve finale. Marleen en Kirsten zijn door naar de halve finale NK.

UIT DE KRANT

Lees ook