Eerste verlies Pelikaan S; ONR ontsnapt bij HFC’15

Sport
Zaterdagvoetbal
REGIO – In de tweede speelronde liepen de regionale troeven averij op. VEV’67 kwam niet tot score in Bergum. ONR pakte met enig fortuin een punt bij HFC’15. Pelikaan S verloor voor de eerste keer. Veenhuizen verloor een punt in Grijpskerk (zie verslag elders).  Beter verging het Marum, dat een reguliere zege boekte en Boerakker dat na rust op gang kwam.
VEV’67 kreeg BCV uit het Friese Bergum op visite. Het was geen leuke visite. De Friezen waren niet van plan om van eigen doel weg te komen, het was alleen maar verdedigen. Vlug En Vaardig was zelf niet in goede doen. Dat had ook een reden: het elftal was zeer gehavend. Liefst negen spelers zitten momenteel in de lappenmand, daarvan nog vele letsels van vorig seizoen. Afgelopen woensdag vielen er in de partij tegen De Wilper Boys nog twee spelers uit. VEV had wel de intentie om te winnen. “Maar de jongens die in de basis stonden, hadden te weinig kwaliteit, daarom is de 0-0 een logische uitslag”, vond Luitzen Nijboer.   Na twee duels hangt VEV aan de staart van de ranglijst.
Pelikaan S verloor voor de eerste keer, na een eerste gelijkspel. DZOH ging aan de Gaveborg met de drie punten aan de haal. “Helaas wordt aanvallend en attractief voetbal niet altijd beloond”, reageerde trainer Kurt Elshot.  Het was eenrichtingsverkeer naar een muur van spelers en doel DZOH. We hebben voldoende kansen gehad en niet benut. Wij  reageerden niet goed op hun counters, dat heeft ons genekt.”  Voor de goede orde: uitslag: 1-2. Het doelpunt van de ‘paardclub’ kwam op naam van Danny Holband.  Komende zaterdag staat Aduard op het menu. Vorig seizoen verloren de Oostwolders van de paars-witten.
De regionale kraker HFC’15-ONR kende geen winnaar. HFC was over de 2-2 het minst tevreden, want de ploeg van Frans Brouwer was gewoon beter. In de kansenreeks hadden de Hoogkerker zaterdagvoetballers geen geluk, zo werd een keer de lat geraakt. De Rodenaren scoorde wel, via Jelmer Fierstra, uit een corner. Op zoek naar de goal leek Barteld Faber die te vinden, maar hij miste vanaf elfmeter. In de tweede helft stelde HFC toch orde op zaken. Routinier Hossein Roghani nam HFC bij de hand en scoorde twee keer achter elkaar. De overwinning leek binnen bereik, maar ONR kwam toch langszij. Tien minuten voor tijd werd het 2-2. “Onverdiend, maar zelf waren we niet scherp genoeg”, vond Frans Brouwer. Collega Ronald Vermeulen had van te voren een zege verwacht.  Achteraf gaf hij toe dat ONR mazzel had. Mitchel Schievels bleek de gouden wissel.  “Hij zat niet lekker in zijn vel, daarom begon hij op de bank.” De lange spits zal zich een stuk beter voelen.
Marum won voor de tweede keer. Het was een regelmatige zege op Helpman. Marum kwam maar moeizaam op gang. “Het ging stroperig”, vond ook trainer Jan Mulder. Dennis Swieringa opende de score na een half uur. Daarvoor voorkwam Jacob Beimers een achterstand. In de rust zette Mulder de boel om, wat zorgde voor meer diepgang. Invaller Martijn Kuipers maakte de mooie, bevrijdende 2-0. En was de wedstrijd gelopen. “Ik ben niet ontevreden gezien de warmte en omdat een aantal spelers niet in goede doen was. Aanvallend waren we onmachtig.” Jan Mulder is voorlopig spekkoper: zes uit twee. Marum deelt de koppositie met SC Loppersum.
Boerakker herstelde zich van de valse start in Niekerk. Het was geen eenvoudige klus tegen Stadspark, dat aan de Olde Ee de leiding nam. Joey Hummel zorgde weer voor evenwicht: 1-1. “We speelden heel zenuwachtig, te gehaast. Het is ‘moeilijk denken’. De jongens moeten simpeler voetballen, minder de bal brengen. Dat moet erin, maar dat kost tijd. ” In de tweede helft gooide Boerakker de ballast overboord. Rutger van der Veen, invaller Harke Kalfsbeek en Hummel zorgden alsnog voor een ruime eerste zege: 4-1.
Haulerwijk SV speelde met 3-3 gelijk bij Lycurgus. De gasten hadden vooraf veel ontzag voor de tegenstander, maar al snel werd duidelijk dat er wat te halen viel. De gasten lieten veel kansen liggen, kwamen achter, maar rustten wel met een 1-2 voorsprong door goals van Thom Mulder en Oebele Spriensma. In de tweede helft een meer gelijke strijd. Jeroen Donkers tekende voor 1-3. Daarna was de ploeg zichzelf niet. Het had weinig met voetbal te maken (vrij worstelen, praten, enz.). De stadjers kwamen mede daardoor nog weer langszij: 3-3.
 
 

UIT DE KRANT