Jumping Outdoor Tolbert verwelkomt toppers

Afbeelding
Sport
TOLBERT - Met een aantal topruiters zoals Albert Zoer, Jur Vrieling, Piet Raijmakers jr, Michael Greeve en Hester Klompmaker mag Outdoor Tolbert (van 21 tot en met 25 september) zich opmaken voor vijf dagen fraaie paardensport. Onder de deelnemers ook een groot aantal buitenlandse ruiters. Dit jaar is het concours, dat zich afspeelt op het prachtige paardensport complex van de HJC Manege in Tolbert, met twee dagen uitgebreid. Bij Jumping Outdoor Tolbert, waar gereden wordt op een prima all weather bodem, draait met niet alleen om paardensport, er zijn ook tal van andere activiteiten. Er wordt begonnen op woensdagmiddag 21 september, wanneer de klassen met pony’s B, L, M, Z en ZZ in actie komen. Ook de dagen daarna is er doorlopend actie in de ringen van Jumping Outdoor Tolbert, waar dagelijks maar liefst 700 starts zijn. Met nieuwe hoofdsponsor Lexus is het evenement nog aantrekkelijker geworden voor de deelnemers. Voor de toprubrieken op zaterdagavond en zondagmiddag liggen er voor de winnaars prachtige hoofdprijzen in het verschiet. Zaterdagavond wordt in de Grote Prijs Z/ZZ (aanvang 20.00 uur) gestreden om een Bückmann-paardentrailer, beschikbaar gesteld door Impex. Bij de Grote Prijs van Tolbert, over hindernissen van 1.40 m, op zondagmiddag 25 september (aanvang 15.00 uur) is de hoofdprijs een vier-paards trainingsmolen, beschikbaar gesteld door de Molenkoning.
Niet alleen voor winnaars heeft Jumping Outdoor Tolbert fraaie prijzen, ook deelnemers die naast de hoofdprijs grijpen kunnen mooie prijzen in de wacht slepen. Zoals een wasmachine, op maat gemaakte rijlaarzen, dames- en herenhorloges, een scheerapparaat en nog veel meer. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de sponsors van Jumping Outdoor Tolbert.
Onder het motto “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” staan zondag (aanvang 12.00 uur) voor de jongste deelnemers de Bixie-wedstrijden op het programma. Eerder op de zondagmorgen worden de finales voor ponyruiters en –amazones gehouden. Het draait bij Jumping Outdoor Tolbert niet alleen om de paarden. Er zijn ook tal van andere festiviteiten, zoals een klompenrace. Dit is een show, waarbij een ruiter en een loper op klompen een parcours afleggen en dat belooft een groot spektakel te worden. Verder zullen drie muziekavonden er voor zorgen dat de sfeer optimaal gaat worden. Voor bezoekers die de aandacht even niet bij de wedstrijden willen hebben, is er een promenade met vele stands die het bezoeken waard zijn. Iedere dag wordt ’s morgens al begonnen en in de avonduren worden de twee wedstrijdpistes, de Louwe Mulder Arena en de Gea Mulder Arena, door kunstlicht verlicht. Alle dagen heeft het publiek gratis entree bij Jumping Outdoor Tolbert.
 

UIT DE KRANT

Lees ook