Brinkhof decor van Kick Box Gala

Afbeelding
Sport
”NORG – Op zaterdag 8 oktober van 16.00 tot 23.00 uur wordt er in de sporthal van De Brinkhof in Norg een bijzonder groots kick box gala georganiseerd. Dit onder de naam Warriors Part 4. Etien Thezalus van Killa’s Cardioboxing uit Norg en Froukje van der Wal van het Bewegingscentrum Norg (FOTO) zijn de aanjagers van deze activiteit.
Het is voor de vierde maal op rij dat dit evenement in Norg wordt georganiseerd. Beiden zijn erg enthousiast over dit kickbox festijn. ‘Voor Norg is dit een bijzonder evenement. We verwachten 800 tot 1000 bezoekers. Er komen toppers uit het gehele land. Er zijn vier erkende wereldpartijen en verder zijn er uit alle klassen partijen te zien. Dit vierde gala is grootser dan het ooit is geweest. Niet alleen komen toppers uit Nederland. Ook vanuit het buitenland is men geïnteresseerd in deelname. En wie belangstelling heeft en kaarten wil kopen kan kijken op de website of ze afhalen bij het Bewegingscentrum Norg,’  laat Froukje van der wal weten. Kaarten zijn er in alle soorten en maten. Van tribunekaarten tot VIP kaarten.
Voor Etien Thezalus is dit het vierde boxing gala op rij. Geboren en getogen in Suriname heeft hij een grote sportschool in Paramaribo. Liefde bracht hem naar Assen en via zijn oom kwam hij in contact met Froukje van der Wal. ‘Dat contact beviel mij prima. Er was een klik en in een mum van tijd had ik in het bewegingscentrum een ruimte om Cardio boxing te beginnen. Tijdens de eerste Open Dag had ik gelijk al 15 aanmeldingen en het aantal deelnemers is in de loop van de jaren fors gegroeid. Nog wekelijks schrijven mensen zich in. Ik heb nu dan ook een grotere ruimte en als 1 van de weinigen in de omgeving heb ik geïnvesteerd in een echte boxring. Dat maakt dat ik een grotere doelgroep kan bedienen. Niet alleen mensen uit de omgeving komen. Er komen toppers uit het gehele land om bij mij te trainen. Dat dit zo’n  vlucht zou nemen had ik van te voren nooit gedacht. Ik ben er erg blij mee’.
Hoewel kickboxen af en toe negatief voorbij komt in het nieuws, willen Etien en Froukje daar wat betreft Norg niets van weten. Op de deur hangt een groot plakkaat met daarop de ‘Erecode van de vechtsport’ met daarop de belangrijkste regel dat vechten alleen in de ring en op de mat mag plaatsvinden.  Etien Thezalus heeft zelf ook op hoog niveau gebokst. ‘Via dat netwerk ken ik de mensen in deze sport. Ik ga dan ook alleen met erkende sportscholen onderhandelen over deelname van kickboxers aan ons gala. Zo weet ik dat het goed zit. Het is in Norg strak georganiseerd. Vooraf, op vrijdag, is er in het Bewegingscentrum een medische keuring. Deelnemers worden lichamelijk getest, waaruit blijkt dat veiligheid aan de wedstrijden voorop staat. Op zaterdag is ook een arts aanwezig om in te grijpen wanneer dat nodig is. Onze inzet is dat we het positieve van het kickboxen op de voorgrond willen zetten,’ laat hij weten.
Kickboxen, cardioboxen of gewoon sporten in een boxschool staat erg in de belangstelling op dit moment, weet Froukje van der Wal. ‘Het is een individuele sport, die nu vooral bij meisjes erg in opmars is. Het maakt je weerbaarder, je komt er steviger door in de schoenen te staan. Ook wordt er les gegeven aan groepen. In Norg zijn er op dit moment drie groepen. Tot 14 jaar, tot 25 jaar en 25 jaar en ouder. Ook is er persoonlijke  individuele training, bijvoorbeeld met mensen die een burn-out hebben. Met deze sport kun je het beste uit je zelf halen en sterker worden. Zowel lichamelijk als geestelijk,’ zegt Etien.  Meer weten, kijk op www.bewegingscentrumnorg.nl.
 
 
 

UIT DE KRANT

Lees ook