Zevenhuizen loopt ver achter in de competitie

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Sport

ZEVENHUIZEN - Zevenhuizen speelde 5 november hun laatste competitiewedstrijd in 2023. Het betekende dat Zevenhuizen tot nu toe nog maar 5 competitiewedstrijden heeft kunnen spelen. Wat is er de oorzaak van? Het hoofdveld ligt er door allerlei omstandigheden slecht bij. De weersomstandigheden waren een hele grote factor in het noodgedwongen afgelasten van de wedstrijden. Het bestuur van Zevenhuizen zit ook met hun handen in het haar. Ze kunnen en willen heel graag dat hun 1e team kan spelen, maar helaas laat de conditie van het veld het niet toe. De veiligheid van spelers staat voorop. Voorzitter Arjan Schippers zegt dat meerdere factoren meegespeeld hebben in het afgelasten van de wedstrijden. Hij wil de schuld bij niemand neerleggen. De zeer lange natte regenperiode gooide echt roet in het eten naar een goed herstel.

Voor trainer Gerard van der Ploeg was en is het lastig om zijn ploeg gemotiveerd te houden. Hij sprak zijn waardering naar de ploeg uit want elke dinsdag en donderdag zijn er 18 man die de trainingen bezoeken. Het niet spelen van wedstrijden is toch de bedoeling als je je als lid aanmeld bij een voetbalvereniging.

Van der Ploeg: Het betekent dat we straks 2 wedstrijden in de week dienen te spelen. Dat gaat natuurlijk een zware aanslag op het fysieke vermogen van de spelers geven. We blijven hopelijk van blessures verstoken. Langdurige blessures heeft de trainer wel in zijn selectie, maar dat wordt met de doorstroming van jeugdspelers goed opgevangen. Hij vervolgt door aan te geven dat de doelstelling voor de 2e helft van het seizoen absoluut is de nu 2 schamele punten uit te breiden naar 25 punten.

Navraag bij meerdere clubs is de Gemeente Westerkwartier met alle voetbalverenigingen in gesprek over de harmonisatie van alle sportfaciliteiten. De Gemeente heeft zo zijn eigen ideeën maar de sportclubs hebben ook hun know-how binnen hun gelederen. In het kader van de harmonisatie zal het verstandig zijn, Gemeente en sportclubs, hier gezamenlijk mee op te trekken. Er heeft een overleg plaatsgevonden met de werkgroep vanuit de clubs en wethouder Stomphorst. De werkgroep ziet graag een nulmeting om te kijken wat er in de huidige tijd en toekomst verbeterd kan worden. Met ondersteuning van de KNVB wil de werkgroep met de Gemeente een overall strategie creëren. Met dit totaalplan wil de werkgroep zeker de sociaal maatschappelijke functie van de sportverenigingen binnen de leefgemeenschappen benadrukken. Het doel van de harmonisatie volgens de werkgroep dient om het sportklimaat te verbeteren en de clubs met goede faciliteiten kunnen functioneren. Het gesprek met de wethouder heeft in ieder geval opgeleverd dat Stomphorst bereid is naar meer samenwerking te kijken. De werkgroep heeft zich veel informatie verschaft en daarbij door de KNVB ondersteund.

UIT DE KRANT