VEV’67 stijgt op de ranglijst na verdiende overwinning

Sport Wedstrijd van de week

LEEK - Op de eerste zonnige voetbaldag van dit jaar was het lastig voetballen, maar de winst van VEV ‘67 op het eens zo vermaarde Achilles 1894 uit Assen was wel terecht. Op het hobbelige hoofdveld was het moeilijk voetballen. Dat gold wel voor beide teams uiteraard.

VEV’67 kwam rap op voorsprong in de 6e minuut. Een prima steekpass van Stijn Veenstra op Gerhard van den Berg verraste de Assenaren. Geheel vrij op rechts schoot hij de bal diagonaal binnen. Vijf minuten later had VEV’67 op 2-0 moeten komen. Een goede aanval begon bij Van den Bergh die de bal cross speelde naar de op links diepgaande Stan van der Wal. Deze plaatste de bal prima op het hoofd van de vrijstaande Vigan Hoxhaj, maar dit werd een makkelijke prooi voor keeper Van den Broek. Pas in de 18e minuut het eerste wapenfeitje van Achilles. Een hoekschop werd goed weggestompt door VEV keeper Pim Wellinghoff. Een volgende aanval die via de goed spelende Martijn van Maastrigt liep, leverde een hoekschop op, waarna Van der Wal een prima schot op de doelman afleverde.

Het spel golfde op en neer, met eigenlijk weinig actie voor de doelen. Het was rommelig, zeker door het al gememoreerde slecht te bespelen veld. Veel aanvallen strandden bij de tegenstander of over de zijlijn. Na een vervanging van Assenaar Jagt voor Frans werden de Assenaren wat sterker. Mede doordat Remy Klaassens wat dieper ging spelen. Kansen kreeg Achilles hier niet door. Dat was de verdienste van Jorno Broeders, die de routinier diverse keren prima verdedigde en hem de bal afhandig maakte. Tot de 35e minuut had Achilles nog geen doelrijpe kans gehad. Daarom kwam de 1-1 op het scorebord totaal onverwacht. In het strafschopgebied stuitte de bal te ver van de borst van Max Wolthuis, waardoor aanvoerder Ferdy Hidding alert reageerde en de bal achter de kansloze Wellinghof tegen het net schoot. Achilles ging er meer in geloven. VEV was slordig en de voorwaartsen Tom van Leeuwen en Hoxhaj verloren te vaak de duels én de bal.

Na de rust verdiende Van der Wal een hoekschop na een vrije schop, maar die leverde niets op. In de 52e minuut werd het bijna 1-2 toen Hidding net naast de paal schot. Daarna pakte VEV’67 de draad goed op. De Leeksters lieten met elkaar meer strijdlust zien dan voorheen. In de 60e minuut kwam Van der Wal vanaf links in scoringspositie, maar de Asser keeper redde prima. Kort daarop schoot Van Maastrigt na een één-tweetje met Van den Bergh net over. Na 65 minuten kwamen Menco Oedzes en Marco Soeten in het veld om Hoxhaj en Van Leeuwen te vervangen. In de 72e minuut miste VEV’67 nog een kans en was een mooie combinatie van Wolthuis en Van der Wal wederom een prooi voor de Asser keeper. Uit de hoekschop die daarop volgde was het Jorno Broeders die geheel vrijstaand de bal het doel inkopte en de 2-1 aantekende. Een verdiende voorsprong afgedwongen door de Leeksters. Sven Postma kwam Mats Wolthuis vervangen op links. Een mooie steekbal van Oedzes op Van der Wal werd helaas achter Soeten gepasst. Na een prima pass van Soeten op Van der Wal was de Asser keeper hem weer te slim af. Vlak voor tijd incasseerde Jacob Tjoelker de enige gele kaart van de wedstrijd. Dat had ook met een vermaning afgekund. Scheidsrechter Ottens had verder een prima middag. VEV’67 dus ook, 3 punten rijker en geklommen naar een gedeelde 2e plaats op de ranglijst.