Tiga Leek turnsters in de prijzen

Afbeelding
Foto:
Sport

LEEK - Zaterdag 13 april Wildervank waren de laatste voorwedstrijden voor de selectiegroepen turnen. Ook de Tiga-turnsters kwamen in actie. 

In de eerste wedstrijden deden de niveau 4 en 5 mee. Er waren veel nieuwe elementen, de ene pakte beter uit als de andere. Fleur en Lieke sprongen voor het eerst over een hogere pegasus, Denise had veel nieuwe elementen, Ilone haar stut lukte op de vloer en Tess liet ophurken en salto af bij de brug zien.

In de tweede wedstrijd mochten de senior E meiden hun oefeningen laten zien. Bette deed voor het eerst weer een meerkamp en Sharona haar boogje op de balk ging goed.

In de derde wedstrijd waren de supplement G dames aan de beurt. Amber was jarig en dit werkte in haar voordeel. Ze heeft hele goede oefeningen laten zien wat resulteerde in een 3e plaats. Janneke liet weer een stabiele oefeningen zien op vloer en brug. Elin turnde erg netjes met als resultaat ook een 3e plaats. Lauren werd ondanks het weinig trainen nog 4e. Femke en Amina turnden prachtige oefeningen op brug. 

In wedstrijd 1 niveau 4 zaten Feline, Julia, Anna Lynn, Eline, Sophia en Meintje. Er werden nieuwe elementen geturnd die allemaal lukten. Meintje draaide een goede wedstrijd en laat zien dat ze klaar is voor d’r bovenbouw volgend seizoen. Wat pech op sprong en balk, maar vloer en brug gingen weer erg goed. Sophia turnde alle toestellen super goed. De overslag salto was ontzettend hoog op de vloer en de andere toestellen zonder vallen en stabiel. Eline turnde de eerste keer dit jaar bij deze wedstrijden. Op de balk was ze even de weg kwijt en op de brug waren er twee vallen. Op vloer en sprong deed ze het super. Ze begint steeds meer te stralen. De jongste meisjes: Feline turnde een veel betere wedstrijd, minder onzeker en netter. Op balk en sprong helaas een val. Vloer en brug waren erg goed. Anna Lynn turnde prima! Op brug helaas net de handen op de grond bij afsprong. De andere toestellen zonder vallen. Beter dan de vorige wedstrijd. Julia had erg last van zenuwen bij de brug. Dit toestel was als laatste en daardoor waren de andere toestellen wat wiebelig. Helaas wat vallen hier en daar. Op vloer had ze de hoogste moeilijkheid en een erg hoge score en het is altijd goed als je je angst aangaat op de wedstrijd, wat ze goed deed. 

Zondag 14 april Jeugd en Junior team niveau E. Alle meisjes begonnen super aan vloer. Ze hadden nette mooie oefeningen. Op sprong vlogen ze wat door, omdat deze trampolineplank anders sprong. Jojanneke deed nog even een spannende overslag tot zijkant van het toestel bij het inspringen. Uiteindelijk heeft iedereen een goede sprong gedaan en scoorden ze hier hoog op. Op brug landde Sophie verkeerd met de afsprong en overstrekte haar knie. Hierdoor kon ze niet op dat moment brug doen. Jojanneke, Iris, Maud en Marit hadden goede oefeningen. Marit scoorde boven de 10 wat erg goed is op dat toestel. Sophie heeft in de rust ronde nog een aangepaste oefening geturnd. Op balk hadden Iris, Marit en Jojanneke erg goede oefeningen met hoge scores. Maud viel wat hard bij flikflak afrol, hierdoor is ze even gestopt en heeft later haar oefening afgemaakt, wat ze erg goed deed. Sophie turnde een aangepaste oefening met nette score. Team 1e plaats en individueel: Marit 1e, Maud 2e, Iris 3e en Sophie 4e.

Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT