Henk Dijkstra kampioen damclub Roden/Leek

Afbeelding
Foto:
Sport

REGIO - De interne competitie 2023/2024 van damclub Roden/Leek is gewonnen door Henk Dijkstra. De veehouder uit Bakkeveen prolongeerde daarmee de titel, die hij vorig seizoen ook al wist te behalen. Fokke Smid (Nietap) legde fraai beslag op de tweede plaats, terwijl Jannes de Vries (De Wilp) als derde eindigde. 

In de geografische driehoek Groningen-Assen-Drachten vervult Damclub Roden/Leek de laatste jaren een belangrijke rol. Terwijl diverse damclubs in genoemde regio (zoals onder andere Zuidhorn, Haulerwijk-Waskemeer en Donkerbroek) er in de laatste tien jaar mee zijn gestopt, timmert Roden/Leek nadrukkelijk aan de weg. Diverse spelers van de gestopte verenigingen zijn lid geworden van de fusieclub, dat haar onderkomen heeft in Sportcentrum Leek.

Met een deelname van ruim twintig spelers beschikt Roden/Leek over een goed bezette onderlinge competitie. Naast diverse activiteiten op provinciaal niveau speelt damclub Roden/Leek al jarenlang met twee teams in de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond. Met Katrinus Posthumus (Leek), Jelle van der Knoop (Stedum), Pieter Dijkstra (Haulerwijk), Sietse Bouma (Munnekezijl) en Tom Huizinga (Groningen) krijgt Roden/Leek er voor het komende seizoen 2024/2025 vijf nieuwe leden bij.

UIT DE KRANT