Schaakclub Roden-2 kampioen?

Sport

RODEN - Schaakclub Roden doet met twee teams mee aan de competities van de Noordelijke Schaakbond. 

Het tweede team speelt in de competitie voor viertallen en kan kampioen worden. Met nog één wedstrijd te spelen tegen Assen-2 staat het met 11 matchpunten twee matchpunten voor op Sissa-4. Afgelopen vrijdagavond 19 april werd Leek-2 met 3-1 verslagen. Gijs Hager, Ale Bakker en Arnold Meijster wonnen hun partijen. Het eerste achttal speelt in een sterke groep. Maandagavond 22 april schaakten Ze tegen Groninger Combinatie-4.

Ruurd Kunnen, de eerste bordspeler opende goed, maar zijn tegenstander profiteerde bekwaam van een paar mindere zetten van Kunnen. Aan bord 2 verloor Raoul Suurmeijer al vroeg een centrum pion en won zijn tegenstander met een vrijpion. Bernard Bos had al snel een betere stelling. Hij wist dit voordeel uit te bouwen en deed zich te kort met remise. Ale Bakker raakte met de witte stukken al spoedig in een hopeloze situatie en verloor. Theo Wolthekker en Jeppe Teensma verloren beiden na een spannende partij. Teensma ging tijdens het eindspel de fout in. Johan Zwanepol vocht als laatste voor een punt, maar moest zich tevreden stellen met remise. Maar dan bord 8. Daar won Henk van Bemmel met overmacht. Eindstand 2-6.

De interne competitie blijft het spannend. Gijs Hager won met wit van Tom Visser en zit nummer 1, Ruurd Kunnen, nu dicht op de hielen. De volgende ronde moeten ze tegen elkaar! Dat kan wel eens de beslissing zijn voor het kampioenschap.

UIT DE KRANT