Informatie gevolgen Wmo voor mantelzorgers

actueel

NOORDENVELD - Het Contactpunt Mantelzorg Noordenveld organiseert op donderdagavond 30 oktober om 19.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst over ‘Mantelzorgers en de gevolgen van de Wmo in 2015’. De avond wordt gehouden in De Brinkhof in Norg.

In 2015 gaat er veel veranderen in de zorg. De gemeente gaat taken uitvoeren die eerder door de rijksoverheid werden gedaan. Deze taken worden beschreven in de Wmo 2015. Ook voor mantelzorgers kunnen de veranderingen gevolgen hebben. Tijdens de bijeenkomst zullen medewerkers van de gemeente uitleggen wat de veranderingen zijn en aan de hand van enkele voorbeelden duidelijk maken welke gevolgen de Wmo 2015 voor mantelzorgers kan hebben. Het mantelzorgcompliment in de huidige vorm verdwijnt. Hoe de gemeente invulling gaat geven aan de waardering voor mantelzorgers zal deze avond eveneens ter sprake komen. Er is tijd en ruimte voor een persoonlijk gesprek waarin u als mantelzorger uw zorgen en behoeften kunt delen met medewerkers van de gemeente.

Mantelzorgers zijn van harte welkom. De toegang is gratis, opgeven van te voren hoeft niet en een kop koffie staat klaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Welzijn in Noordenveld, 050 317 65 00.

UIT DE KRANT