‘De factor tijd breekt mij op’

actueel

Zakenkring op zoek naar voorzitter én bestuursleden
RODEN –Het is nog niet zo heel lang geleden. Die Zakenkring vergadering waarin leden mochten stemmen over de Albertsbaan. Kort voor die vergadering was voorzitter Jan Post opgestapt. En dus leidde vicevoorzitter Philip Huisman de beladen vergadering. Dat deed hij op natuurlijke wijze. Met kennis van zaken. Met een kwinkslag en op een rustige manier. Huisman was, zo vond eigenlijk iedereen na de vergadering, de natuurlijke opvolger van Post. Niet dus. Want Huisman gaf vorige week aan te stoppen bij de Zakenkring. ‘De factor tijd breekt mij op’, liet hij weten.

‘Na veel wikken en wegen de afgelopen weken heb ik besloten mijn werkzaamheden voor de Zakenkring per direct te stoppen. Vanwege tijd dus. Ik heb veel tijd gestoken in ons algemeen belang en daarbij mijn eigen belang wat te vaak op een zijspoor gezet. Dat kan niet langer. Vandaar dit drastische besluit. Natuurlijk vind ik dit jammer. Maar ik ben er van overtuigd dat er onder de leden wel iemand is die het stokje kan en wil overnemen. Uiteraard blijf ik de Zakenkring volgen.
Huisman is niet de enige die vertrekt, want ook Bas Feenstra zal (en dat was al bekend) het bestuur van de Zakenkring de rug toekeren. Feenstra wil zich volledig richten op zijn zaak en de activiteitencommissie van de Zakenkring. Laatstgenoemde activiteit kost hem dermate veel tijd en energie, dat hij er geen bestuursfunctie naast kan bekleden. Eerder al vertrok Stephan Bulthuis uit het bestuur, dat door de vertrekkende mensen ook wat betreft taken een verandering heeft ondergaan. Zo is Kim-Anouk van der Heide nu vicevoorzitter en is Ron Schothorst nu secretaris. De overige bestuursleden zijn Alex Vijfschaft, Bjorn Ruchti en Bertjan Stadman.
Zakenkring Roden vroeg ondertussen de leden mee te denken over een nieuwe voorzitter. Of die nieuwe roerganger al voor de eerstvolgende bijeenkomst van Zakenkring Roden (11 november) aangesteld is, is maar de vraag. Voorlopig lijken de kandidaten schaars.

UIT DE KRANT