Zwem4daagse in de herfstvakantie

actueel

 

RODEN - Van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober wordt weer de zwem4daagse georganiseerd.. De Zwem4daagse is een sportief evenement waardoor kinderen gestimuleerd worden om te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van het zwemdiploma veilig zijn in en om het water.
Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen om veilig in en om het water te recreëren. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te blijven oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen is bewegen in het water en is ook nog eens leuk en super gezond.
Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen elke dag 20 baantjes of 10 baantjes voor kinderen tot 10 jaar. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Naast het zwemmen zijn er ook allerlei leuke activiteiten zoals Spijkerbroekhangen, schminken en een tekenwedstrijd. In de kookstudio staan dit jaar de ingrediënten klaar voor pannenkoeken, pizza, stokbrood en braadworst.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven online via www.sportcentrumdehullen.nl of bij de balie van het zwembad. Er wordt dagelijks gezwommen van 17.30-18.15 of 18.15-19.00 of 19.00-20.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 9 euro per persoon. Op maandag 23e zal het startsein van de zwem4daagse gegeven worden door Albert Douwsma bedrijfsleider van Sportcentrum de Hullen.

UIT DE KRANT