O.K.K. slaat vals alarm

Afbeelding
actueel

LEUTINGEWOLDE – Toneel in Leutingewolde: het leeft nog steeds. Oefening Kweekt Kunst staat nog ieder jaar trouw op de planken en ook dit jaar is de uitvalsbasis weer De Pompstee. Gefinancierd door een trouwe schare van zo’n 150 donateurs, weten zij nog ieder jaar een mooi stuk ten tonele te brengen. Dit jaar vliegt het enthousiaste ensemble over het podium met een achtkoppige selectie. Eens zien wat O.K.K. dit jaar brengt.
Alweer vals alarm!


Dit jaar speelt O.K.K. de klucht: Alweer vals alarm! Het stuk is geschreven door Erik Bok, fervent schrijver van meerdere toneelstukken. Het plot is als volgt:


‘Het huwelijk van Peter en Nellie vertoon het klassieke patroon. Als Peter thuis komt van zijn werk voert hij geen klap uit in het huishouden, terwijl Nellie voortdurend loopt te boenen en te poetsen. Volgens Peter overdrijft Nellie. Hij neemt het huishouden over om Nellie te bewijzen dat het mogelijk is het huishouden te doen en toch nog tijd over te houden voor leuke dingen. In korte tijd verandert de keurige woning in een zwijnestal. Ten einde raad vraagt Peter kraamhulp aan. Wanneer de kraamhulp arriveert wil zij dolgraag de kersverse moeder en de nieuwe wereldburger zien, maar daar had Peter niet aan gedacht. Hij prest opa om voor moeder te spelen. En vanaf daar gaat alles verder bergafwaarts…’


Deze hilarische klucht wordt in drie bedrijven uitgevoerd.


De vereniging


Acht spelers dit jaar. Janine Bandringa, Steffan Aalders, Rienk Warners, Teun Niemeijer, Elise Blom, Pia van der Velde, Jantje Cazemier en Henriëtte Beugels zijn de acteurs. De regie ligt in handen van Henriëtte Beugels en Cor Slager is de souffleur. Tot slot is Martha Hartlief verantwoordelijk voor de grime.
Voor de opbouw van het decor en allerlei hand- en spandiensten, kan O.K.K. buigen op een aantal vaste vrijwilligers. Daarnaast moet de toneelvereniging het hebben van sponsoren en donateurs, welke er iedere keer weer voor zorgen dat het financieel allemaal rond komt. Om aandacht voor het stuk te vragen, werd er via Facebook een heuse prijsvraag uitgeschreven. Deze werd gewonnen door Jacqueline Kramer, die hiermee twee entreebewijzen, twee consumptiebonnen en tien loten voor de verloting op 9 februari won.
Bij de repetities is gezelligheid troef. Het is iedere week weer een hoogtepunt om met elkaar te repeteren, zo laten de leden van O.K.K. weten. Naast de jaarlijkse uitvoering, organiseren de leden van O.K.K. een gezellig uitje. Immers: naast inspanning is ook ontspanning belangrijk. Aan dat laatste dus geen gebrek, waardoor de leden haar vereniging ontzettend trouw zijn.
O.K.K. werkt met een leescommissie. Dat houdt in dat aan de hand van de bevindingen van die leescommissie, wordt bepaald welk stuk zal worden opgevoerd. Humor is daarbij natuurlijk het belangrijkste. Een groot voordeel is de bekendheid van de spelers. Mede door hun optredens, zij zijn bekende koppen in Roden en natuurlijk Leutingewolde geworden.
O.K.K. haalt hun inkomsten vooral uit de verkoop van kaarten, de verloting tijdens het stuk en de trouwe schare donateurs. Daarvan hebben ze er immers 150 en daar mag de vereniging hun handen mee dichtknijpen. Tot slot halen zij ook enkele verdiensten uit de verkoop van loten van Volksvermaken ten behoeve van de Kinderboerderij. Laat die connectie maar aan Cor van der Steeg over, als bestuurslid van de vereniging van Volksvermaken.


Uitvoering


De uitvoering van 2019 vindt plaats op zaterdag 9 februari in De Pompstee te Roden. Aanvang is 20:00 uur. Be there!


Wat: Toneeluitvoering O.K.K.
Wanneer: zaterdag 9 februari
Waar: Pompstee, Roden
Info: Facebook: Toneelvereniging OKK Leutingewolde

UIT DE KRANT