Zo financier je innovatie

Afbeelding
actueel

Waar vind je geld om te innoveren?


Wanneer je wilt innoveren heb je geld nodig, want innoveren betekent investeren. Je innoveert door producten, diensten en/of bedrijfsprocessen te vernieuwen. Waar vind je het geld dat je hiervoor nodig hebt? Je kunt de innovatie zelf financieren, maar vaak heb je die middelen niet, en als je al middelen hebt moet je oppassen dat je niet teveel geld uitgeeft. Je moet namelijk altijd geld achter de hand houden voor onverwachte uitgaven. Dat is de reden dat steeds meer bedrijven kiezen voor een zakelijke financiering. Wil je extra zekerheid? Maak dan vooraf een investeringsbegroting voor de komende 2 tot 3 jaar. Bereken hoeveel geld je denkt nodig te hebben en waarvoor. Bekijk wat de innovatie je (naar alle waarschijnlijkheid) aan besparingen gaat opleveren. Zo weet je wat je aan financiering nodig hebt en of je deze ook daadwerkelijk kunt betalen. 


Zo financier je innovatie


Om je innovatie te financieren kun je kiezen voor een zakelijke financiering. Dat kan door middel van een bedrijfsfinanciering. Bij een bedrijfsfinanciering kun je kiezen uit verschillende vormen van financiering:


·         Zakelijk krediet


·         Zakelijke lening


·         E-commerce financiering


Welke vorm van bedrijfsfinanciering voor jouw bedrijf het beste is hangt af van de situatie waarvoor je het geld wilt lenen. De meeste ondernemers kiezen bij innovatie echter voor een zakelijk krediet. We leggen het verschil tussen een zakelijk krediet en een zakelijke lening hier voor je uit. 


Een zakelijk krediet


Een zakelijk krediet wordt in de meeste gevallen gebruikt wanneer er niet voldoende geld in kas is om lopende zaken te betalen. Denk hierbij aan rekeningen van leveranciers, voorraad aanvullen, investering in marketing of onderhoud aan machines. Kies je voor een zakelijk krediet bij Floryn dan wordt er een vooraf vastgesteld geldbedrag voor je klaar gezet bij de bank. Je kunt hiervan geld opnemen wanneer je dat nodig hebt. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Je betaalt vervolgens per maand een vast bedrag terug. Het voordeel van een zakelijk krediet is dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag én dat je het afgeloste bedrag weer kunt opnemen als je dat nodig hebt.


Een zakelijke lening


Voor grote uitgaven wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een zakelijke lening. Langlopende investeringen zoals nieuwe machine of een bedrijfsauto worden hier in de meeste gevallen mee betaald. Bij een zakelijke lening wordt het bedrag in één keer bij jou op de rekening gezet. Je betaalt het geleende bedrag, in vooraf bepaalde termijnen terug. Zo weet je precies wat je per maand betaalt en hoelang je moet betalen. Je betaalt een vast bedrag aan rente over het openstaande bedrag. Het geld dat je hebt afgelost mag je niet meer opnemen. 

UIT DE KRANT

Lees ook