Voordelige autoverzekering afsluiten? Zo doe je dat!

NieuwsSluit je een autoverzekering af? Dan draag je maandelijks premie af aan de verzekeraar. De hoogte van deze premie kan per verzekeraar verschillen. Sluit daarom nooit een autoverzekering af bij de eerste de beste verzekeraar. Helaas zijn er genoeg mensen die dit wel doen. Geldt dit ook voor jou? Dan betaal je zeer waarschijnlijk onnodig veel voor jouw autoverzekering. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg mogelijkheden om een voordelige autoverzekering af te sluiten. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je dit doet.

1. Verzeker jouw auto alleen voor wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Voordat je een autoverzekering afsluit, moet je weten dat er verschillende dekkingen zijn. Wil je jouw auto zo voordelig mogelijk verzekeren? Verzeker hem dan alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Iedereen die in Nederland met een auto de openbare weg op wil, is verplicht om in ieder geval voor deze dekking te kiezen. Een WA verzekering auto vergoedt schade die je met jouw auto bij anderen aanricht. Schade aan jouw eigen auto wordt met deze dekking niet vergoed. Omdat deze dekking niet bijzonder uitgebreid is, betaal je een relatief lage premie. Als je jouw auto zo voordelig mogelijk wilt verzekeren, kies je voor een WA-autoverzekering.

2. Kies voor een goedkope auto
Om te bepalen wat de beste dekking voor een auto is, wordt er vaak naar de leeftijd van het voertuig gekeken. Zo kiezen de meeste mensen met een auto van 10 jaar of ouder vaak voor een WA-verzekering. Auto’s met een leeftijd tussen de 6 en 10 jaar worden vaak verzekerd voor WA + Beperkt Casco, terwijl mensen met een auto jonger dan 6 jaar vaak voor WA + Volledig Casco (Allrisk) kiezen. Ben je op zoek naar een nieuwe auto en wil je een voordelige autoverzekering afsluiten? Kies dan voor een auto met een oudere leeftijd. Je hoeft deze namelijk alleen maar te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid, waardoor de kosten relatief laag uitvallen.

3. Verhoog het eigen risico
Net als bij veel andere verzekeringen kun je bij auto verzekeringen ook te maken krijgen met eigen risico. Het gaat in dit geval om een vrijwillig eigen risico. Dit betekent dat je de hoogte van dit bedrag zelf vast kunt stellen. Het eigen risico staat bij de meeste verzekeraars standaard op 0 euro. Wil je een autoverzekering afsluiten bij Interpolis? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van 150 of 350 euro. Als je het eigen risico verhoogt, draai je zelf op voor een deel van de kosten om schade te laten herstellen. Hierdoor zie je mogelijk niet in waarom je het eigen risico zou verhogen. Toch hangt er een groot voordeel aan. Je betaalt namelijk minder premie als je kiest voor een hoger eigen risico.

4. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar
Er zijn vandaag de dag talloze verzekeraars waarbij je terecht kunt voor een autoverzekering. Sommige mensen denken dat zij allemaal dezelfde premie hanteren, maar dat is een misvatting. Bij de ene verzekeraar kan een autoverzekering namelijk aanzienlijk duurder zijn dan bij de andere. Wil je niet onnodig veel betalen voor jouw autoverzekering? Vergelijk de verschillende verzekeraars dan met elkaar. Dit kun je doen door de website van verzekeraars te bezoeken en te kijken naar de premie van een autoverzekering. Het kan ook een stuk makkelijker. Hoe? Door je tot een vergelijkingssite te richten. Zo’n site helpt jou binnen de kortste keren een goedkope autoverzekering te vinden.

UIT DE KRANT