Hypoallergeen hondenvoer; wat is het en wat doet het?

actueel

Samen met deze website over hondjes hebben wij onderzocht wat hypoallergeen hondenvoer is, waarom het belangrijk kan zijn voor jouw hond en wat het doet. Je ontdekt meer over dit onderwerp in dit blog.Hypoallergeen hondenvoer is speciaal ontworpen voor honden met voedselallergieën of intoleranties. Dit soort voer bestaat voornamelijk uit eiwitten en andere ingrediënten, waarvan de kans dat ze een allergische reactie uitlokken vele malen kleiner is.


Er zijn verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer op de markt, waaronder voer dat is gemaakt van eiwitten zoals rijst en kip, of voer dat is gemaakt van eiwitten zoals vis en eend. Sommige soorten hypoallergeen hondenvoer bevat ook probiotica, wat kan een positief effect heeft op de spijsvertering van jouw hond en eventuele allergische reacties helpt te verminderen.


Het is belangrijk om te weten dat hypoallergeen hondenvoer niet voor alle honden geschikt is. Merk je bijvoorbeeld dat jouw hond huiduitslag krijgt, vaak aan de diarree is of vaak braakt of niet graag het huidige voer eet, dan bestaat er de kans dat jouw hond overgevoelig is voor het voer wat hij of zij nu krijgt.


Als je vermoedt dat jouw hond een voedselallergie heeft, is het aan te raden om eerst advies in te winnen bij jouw dierenarts. De dierenarts kan bepaalde tests uitvoeren om te bepalen welke ingrediënten de allergische reacties bij jouw hond veroorzaken en kan jou helpen om het juiste hypoallergeen voer te kiezen.


Er zijn ook andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van hypoallergeen hondenvoer. Zoek bijvoorbeeld naar hypoallergeen voer dat past bij jouw budget en dan ook het liefst met een smaak die jouw hond lekker vindt. Daarnaast wil je ook hypoallergeen voer in huis halen, dat bij de leeftijd van jouw hond en hoe actief jouw hond is.


Weet dus dat hypoallergeen voer vooral geschikt is voor honden met een voedselallergie of intolerantie. Heeft jouw hond hier last van? Dan kan een hypoallergene voeding de juiste oplossing bieden.

UIT DE KRANT