Groep 8 leerlingen van Panhuys planten bomen voor Kwekerij De Baggelhof

Afbeelding
actueel

NIETAP - Voor de beide groepen 8 was maandag 8 april een mooi begin van een nieuwe schoolweek. De leerlingen van groep 8a van meester Jellinus kwamen als eerste groep aan op de fiets bij de kwekerij. Lubbert Dijk (eigenaar van de kwekerij) stond de kinderen al op te wachten.

Er was namelijk werk aan de winkel. 175 jonge boompjes lagen klaar in de kruiwagen om geplant te worden. Na een korte instructie van Lubbert (hoe plant je een boom) gingen de leerlingen aan het werk. Binnen 3 kwartier waren alle boompjes geplant. Na het maken van een groepsfoto was het tijd voor een stukje theorie van Lubbert. Lubbert vertelde over het nut van hakhout, waarom hij takkenrillen maakt in het landschap en welke dieren daarin een plekje vinden. De leerlingen van groep 8a waren wat teleurgesteld dat de klus al geklaard was, ze wilden nog wel langer blijven.

De klus werd afgemaakt door de leerlingen van groep 8b o.l.v. juf Angela. Deze groep was net zo enthousiast als hun voorgangers. Ook hier waren binnen korte tijd de andere 175 boompjes geplant. Sommige kinderen maakten er zelfs een challenge van. Zo hoorden we kreten als: ‘We hebben 28 boompjes geplant in een half uur, zijn er kinderen die er meer hebben geplant?’ De challenge werd overigens gewonnen door Annelotte en Danouk. Na gedane arbeid van groep 8b was ook hier een theorie moment. De tijd vloog voorbij en enthousiast fietsten de kinderen weer terug naar school. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT