Bomvol programma in centrum van Roden!

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
actueel

RODEN - Koningsdag in Roden belooft weer een bruisende dag te worden! De Oranje Stichting heeft een bomvol programma samengesteld. Er is een gevarieerd aanbod aan activiteiten met veel vertier voor kinderen, gezellige muziek én natuurlijk alle ruimte voor een bloeiende handel op de vrijmarkt. Het programma van vorig jaar is aangevuld met onder andere extra spelactiviteiten voor kinderen, een afsluitende Disco Bingo op de Albertsbaan én een gezellige middag voor ouderen in De Dobbe. 

Om 10.00 uur is de officiële opening met een optreden van CMV Oranje. Om 10.30 uur wordt het Wilhelmus gezongen en is de officiële Kinderen voor Kinderen dans. Daarna treden dansgroepen van het Fitnesscentrum Roden en Dance Devotion op. Om 13 uur staat popkoor Puur op het podium; Harmonieorkest MV Noordenveld en de Showband volgen. Deze laatste doet ook een rondgang door het dorp. Om 15.15 uur wordt Koningsdag gezellig afgesloten met een Disco Bingo voor kinderen! De inmiddels ‘bekende Rôner’ Chris van Veenen zal de presentatie verzorgen.

Het speelplein, eveneens op de Albertsbaan, is uitgebreid tot tien verschillende spelactiviteiten. Daarnaast kunnen kinderen op ‘letterspeurtocht’ door het dorp. Met een ingevulde stempelkaart of invulformulier van de letterspeurtocht krijgen kinderen een gratis ijsje bij De Berk. De kaarten worden in april verspreid via de scholen. 

Vanaf 13.00 uur organiseren verschillende verenigingen activiteiten op het Doeplein op de parkeerplaats bij de Wilhelminastraat. Van boogschieten tot voetbal en van tennis tot schaken, er is van alles te doen! Ook aan de jongeren is gedacht: zij kunnen elkaar ontmoeten en ‘chillen’ op de zitzakken op Albertsbaan.

Een onmisbaar onderdeel van het programma is natuurlijk de Vrijmarkt. Nu de Heerestraat weer volledig open is, ontstaat er een mooie ‘Vrijmarktroute’ door het dorp. Kinderen kunnen hun kleedje neerleggen in de Heerestraat, de Wilhelminastraat en de Albertsbaan. Nieuw dit jaar is de originaliteitsprijs: originele activiteiten of creatief versierde kleedjes maken kans op een leuke prijs! Op de route van de Vrijmarkt, ter hoogte van het Heereborchplein, ontdek je de smaken en tradities van verschillende culturen op het Multiculturele plein. 

Tot slot wordt er van 14.30 - 17.00 uur een gezellige middag voor ouderen georganiseerd in De Dobbe. Een middag vol nostalgie en gezelligheid met traditionele lekkernijen, optredens van Lukas Aalders en het vrolijke Shantykoor ‘de Landrotten’. 

Om alle activiteiten op Koningsdag in goede banen te leiden, zoekt de Oranje Stichting vrijwilligers die kunnen helpen als spelbegeleider. Ervaring is niet nodig, een glimlach is genoeg! Er zijn twee tijdsblokken gecreëerd waarvoor je je kunt aanmelden. Het eerste blok is van 10.00 uur tot 12.30 uur, en het tweede blok is van 12.30 uur tot 15.00 uur. Aanmelden kan via de website www.koningsdagroden.nl of mail naar koningsdagroden@gmail.com.

Afbeelding

UIT DE KRANT