Allereerste mantelzorgcafé voorziet in behoefte

Afbeelding
Foto: ERIK VEENSTRA
Cultuur

RODEN – Het was voor de organisatie van het allereerste Mantelzorgcafé in de Scheepstraschool toch even spannend. Weten mantelzorgers de weg naar de voor hen georganiseerde bijeenkomst te vinden. Het antwoord was ja. Zo’n 15 tot 20 mantelzorgers waren afgelopen woensdagochtend aanwezig. Vrijwilligsters Karin Kerkhof en Annelies Bosma staan borg voor dit initiatief dat steun krijgt van Welzijn in Noordenveld. Niet alleen waren mantelzorgers aanwezig, ook stond de bijeenkomst open voor ex-mantelzorgers.

‘De bijeenkomst is bedoeld om even je verhaal te kunnen vertellen of om een vraag te stellen waar je tegen aan loopt.’ Dit zegt Hennie de Jong, die als mantelzorgconsulent van WiN ook aanwezig was. Karin Kerkhof en Annelies Bosma vertelden over de activiteit en peilden bij deelnemers waar behoefte aan was. ‘Het is een ongedwongen lotgenoten contact, waarbij lastige en gelukkige momenten elkaar aanvullen. Het laat zien dat je er niet alleen voor staat,’ lieten de vrijwilligers weten.

De volgende data zijn 28 februari, 3 april, 1 mei, 29 mei en 3 juli. Het vindt plaats in de Scheepstraschool in Roden op de woensdag van 10.00 tot 112.00 uur en opgeven hoeft niet van tevoren. Informatie bij het Servicebureau van WiN 050 3176500.

Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT