Maak een plan voor je mondgezondheid

Extra Nieuws

Goed voor je tanden zorgen is belangrijk, want je mond is je visitekaartje. Een stralende lach begint met gezonde tanden. Maar wat als je tanden of die van je kinderen niet recht staan? Dan komt de orthodontist in beeld voor het plaatsen van een beugel. Maar hoe betaal je dat? Bijvoorbeeld met een orthodontie zorgverzekering. In dit artikel beschrijven we hier meer over.


Wat is orthodontie

Orthodontie is dokterstaal voor alles wat met het rechtzetten van je tanden te maken heeft. Kinderen en tieners zijn vaak de gelukkigen die een beugel mogen dragen, maar ook volwassenen kiezen er steeds vaker voor. Een beugel is niet goedkoop en daarom is het slim om hier een goede verzekering voor af te sluiten.

Een passende zorgverzekering kiezen

Een basisverzekering dekt veel, maar lang niet alles. Voor orthodontie moet je vaak extra in de buidel tasten, tenzij je een aanvullende verzekering hebt. Kinderen onder de 18 hebben meestal wel recht op een vergoeding voor orthodontie vanuit de basisverzekering, maar voor volwassenen is dit anders. Lees dus goed de voorwaarden van je verzekering door.

Heb je een beugel nodig?

Stel, je ontdekt dat je zoon of dochter een beugel nodig heeft. Je kijkt dan naar de verzekering die je hebt, en leert dat je een groot deel zelf moet betalen. Met een aanvullende verzekering in de vorm van een orthodontie zorgverzekering is dit een heel ander verhaal. Dit geldt natuurlijk ook als je zelf een beugel nodig hebt. Een goede verzekering zorgt ervoor dat je je niet onnodig druk hoeft te maken.

Lees je polis goed door

Hoe maak je nu een plan voor je mondgezondheid? Begin met het doorlezen van je huidige polis. Wat wordt er precies vergoed en wat niet? Pas dan kun je een afgewogen keuze maken. Vergeet niet: elk jaar veranderen de regels en dekkingen weer, dus blijf alert.

Zorgverzekering voor het hele gezin

Nu we het toch over verzekeringen hebben: een zorgverzekering gezin is pas handig! Elk familielid heeft andere zorg nodig, en met een gezinsverzekering ben je vaak veel voordeliger uit. Vooral met kinderen, die nogal eens onverwachte sprongen (en valpartijen) maken, is het een prettig idee dat je goed verzekerd bent.

Wat zit er in een gezinsverzekering?

Naast de standaardzorg kun je vaak extra dekkingen kiezen, zoals voor orthodontie. Voor kinderen betaal je meestal geen extra premie. Zij zijn gratis meeverzekerd en genieten toch van extra zorg. Bovendien maakt één polis voor het gezin alles veel overzichtelijker. Plus, je hebt maar één aanspreekpunt voor al je zorgvragen.

Persoonlijk advies

Elk gezin is anders, dus een standaard advies werkt niet. Praat met experts, vergelijk online en kies wat het beste bij jullie past. Zo zorg je ervoor dat je gezin gezond en wel door het leven gaat.

Zo maak je een plan voor je mondgezondheid en zorg je ervoor dat je gezin niet voor verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het om zoiets belangrijks gaat als jullie gezondheid.

UIT DE KRANT

Lees ook