Schaatstrimclub STC Roden bindt de ijzers weer onder

Afbeelding
Foto: Eigen foto
Nieuws

RODEN - Het ijsseizoen is geopend en Schaatstrimclub STC Roden stapt vol enthousiasme de schaatsbaan van Kardinge op. Met een prachtig geprepareerde 400 meterbaan voor de deur, kijken de leden uit naar een seizoen vol ijsplezier. STC Roden heet nieuwe leden van harte welkom om deel te nemen aan proeftrainingen. De club biedt schaatstrainingen op elk niveau, van beginners tot ervaren schaatsers. De trainingsavonden vinden plaats op dinsdag en donderdag, waar onze deskundige trainers instructies geven om schaatstechnieken te verbeteren en aandacht wordt besteed aan het opbouwen van conditie.

Schaatsen in Kardinge

Met ongeveer 85 leden verwelkomt STC Roden met blijdschap een aantal geïnteresseerden die zich hebben aangemeld voor proeftrainingen. De club trekt leden uit de hele regio, wat betekent dat je niet per se in de buurt van Roden hoeft te wonen om deel uit te maken van deze gezellige schaatsgemeenschap. De vaste trainingsmomenten zijn op dinsdag en donderdag, van 19.00 tot 20.15 uur. Meer informatie over de club en hoe je je kunt aanmelden, inclusief proeftrainingen, is beschikbaar op de website: www.stcroden.nl. Op de site staan ook de contributie en tarieven vermeldt. De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2023 tot en met 31 juli 2024 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden. Ook bieden 12-kaarten aan, deze zijn onbeperkt geldig. Het woord zeg het al. Met de 12-kaarten kaart kan men twaalf keer meetrainen. De tarieven zijn gebaseerd op de prijzen van Kardinge.

Clubkleding

De STC-leden zijn gemakkelijk te herkennen op de baan in hun clubkleuren blauw en geel, met clubkleding beschikbaar in samenwerking met Agu. Leden kunnen hun outfit aanschaffen via een online webshop. Maar de gezelligheid stopt niet op het ijs. Na elke eerste training van de maand genieten de leden samen van koffie of warme chocolademelk in het restaurant van Kardinge, een uitstekende gelegenheid om medeleden te leren kennen. Bovendien trakteert het bestuur tijdens de jaarlijkse oliebollentraining op heerlijke oliebollen van sponsor Bakkerij Van Esch, samen met glühwein en chocolademelk. De club organiseert ook verschillende gezamenlijke activiteiten, zoals barbecues en sportieve evenementen. Enkele keren per jaar krijgen leden de kans om bij sponsor Hubo Tjoelker Leek workshops over schaatsen slijpen bij te wonen, waarbij ze de kunst kunnen afkijken bij experts. Buiten het schaatsseizoen stappen sommige leden op de racefiets of de ATB om samen te fietsen.

40-jarig jubileum

STC Roden vierde in 2022 haar 40-jarig jubileum, wat een mijlpaal is voor deze geweldige club. De jubileumviering vond plaats bij sponsor De Zwerfsteen, waar leden op 10 september genoten van een feestelijke en cryptische puzzeltocht, gevolgd door een gezellige barbecue. Tijdens het evenement keek voorzitter Berno via ‘wist-je-dat’-feitjes terug op de geschiedenis van de club, die ooit begon met trainingen op de kunstijsbaan van Assen en later naar Kardinge verhuisde, waar STC Roden nu zijn thuisbasis heeft. De club is dankbaar voor haar sponsoren, waaronder De Vries XL Tuinmeubelen, Hubo Tjoelker Leek, De Zwerfsteen, Wapen van Drenthe, Bosma Legal en Bakkerij Van Esch. Deze sponsoren maken extra activiteiten mogelijk en dragen bij aan het succes van de club. Bovendien bieden ze mogelijkheden voor waardevolle samenwerking. STC Roden bedankt hen van harte voor hun steun.

Wil je meer informatie over Schaatstrimclub STC Roden of wil je contact opnemen? Bezoek dan www.stcroden.nl of stuur een e-mail naar secretariaat@stcroden.nl. Laat het ijsseizoen maar beginnen! STC Roden staat klaar voor een geweldig seizoen vol schaatsplezier.

UIT DE KRANT