Richard Benes

Afbeelding
Foto:
voorzitter tennisvereniging Peize Man met de hamer

‘Ik tennis mijn hele leven eigenlijk al, dus toen ik naar Peize verhuisde was het voor mij al snel duidelijk dat ik mij aan zou sluiten bij TV Peize. Mijn overbuurman Paul Bossina was eerst voorzitter van de club en toen hij besloot er mee te stoppen vroeg hij of ik het stokje van hem wilde overnemen. Dat heb ik gedaan en ik hoop dat ik hiermee iets terug kan doen voor het mooie dorp waar ik nu woon. De vereniging heeft een informele cultuur en is laagdrempelig daar voel ik mij ook gewoon goed bij. We zitten nu rond de 400 leden, maar we zijn altijd wel actief met het werven van nieuwe leden. Zo hebben we onlangs een nieuwe vorm van Trim Tennis geïntroduceerd. Dit organiseren we drie keer per jaar en dan mogen mensen twee vrijdagavonden gratis meetrainen. Een leuke manier om kennis te maken met tennis, maar ook de leden die we al hebben willen we graag enthousiast houden voor de sport en daarmee ook voor de vereniging. 

Eén keer per maand houden we een toss avond op donderdag. Dan kunnen onze (met name nieuwe leden) kennis maken met de rest van de leden en zorgen we voor verbinding. Verbinding proberen we ook meer kracht bij te zetten door extra aandacht te besteden aan onze events en dat doen we dan bijvoorbeeld simpelweg door gratis hapjes uit te delen en versiering op te hangen rondom het park. Dit wordt geregeld door de “activiteitencommissie” en dat pakt heel goed uit. 

Een nieuwe voorzitter betekent niet per definitie nieuwe inzichten of nieuwe activiteiten et cetera. Dat is iets wat je moet doen met elkaar als club, maar het is wel leuk om er aan bij te mogen dragen en mee te mogen denken. Op dit moment zijn we vooral bezig met het brainstormen over een oplossing voor tennissen in het winterseizoen. We hebben zes prachtige banen, maar helaas geen gelegenheid om binnen te tennissen. Onze leden wijken hiervoor uit naar Eelde en Roden. Een stuurgroep binnen de vereniging is nu aan het kijken of we wellicht iets kunnen met all-weather banen of wellicht een blaashal.’

UIT DE KRANT