Zevenhuizen ziet toekomst toch zonnig tegemoet

|
| Foto: |
Sport

ZEVENHUIZEN – Nee. Met gouden of zilveren letters zal seizoen 2014/2015 niet de annalen van voetbalvereniging Zevenhuizen ingaan. Integendeel zelfs. Na twee seizoen Vierde Klasse, speelt Zevenhuizen dit seizoen weer in de vijfde klasse. Na een 5-1 nederlaag tegen Steenwijker Boys was degradatie een feit. De dertiende plek en vijftien punten bleken niet voldoende voor nog een seizoen voetbal in de Vijfde Klasse. Onnodig, zo vond de één. Logisch, oordeelde een ander. Met jeugdig elan ziet de club de toekomst toch zonnig tegemoet.
Trainer Bram Klaassens, die straks aan zijn vierde seizoen in Zevenhuizen begint, vond de degradatie niet nodig. ‘Het was geen heel leuk seizoen’, zegt hij. ‘Ik denk dat als we compleet waren geweest, we echt genoeg kwaliteit hadden gehad om ons te handhaven in de vierde klasse. We waren echter lang niet altijd compleet en bovendien speelde het randgebeuren een te grote rol. Maar goed, we komt een prima lichting jeugdspelers door en dus zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet’, zegt de trainer. Dat randgebeuren uitte zich het afgelopen seizoen onder meer in teveel gele kaarten en gaandeweg teveel schorsingen. Zeker als het even niet liep, dan lieten de spelers zich soms teveel gaan. Ook dat is een leerproces.
Nu wacht dus de vijfde klasse, een klasse waarin de ploeg van trainer Bram Klaassens zonder twijfel weer mee gaat doen. Want er zit voldoende kwaliteit in de jeugdige selectie van Klaassens. Bovendien gaat de club de voetbalzaken serieuzer aanpakken. Zo is in de persoon van Michel Tinge een trainer/coach aangesteld voor het tweede team. Dit om dat team een meer prestatief karakter te geven en zo wordt geprobeerd het verschil tussen het eerste en het tweede elftal te verkleinen. In de persoon van Wietse Hut is bovendien een nieuwe leider voor het eerste elftal aangesteld. Kortom: niemand die uiteraard blij was na de degradatie. Toch worden de schouders er gewoon weer onder gezet en zal getracht worden het verloren gegane terrein zo snel mogelijk terug te winnen. De vijfde klasse C is gewaarschuwd in elk geval. De opening van het seizoen is overigens interessant. Zevenhuizen speelt zondag op eigen veld tegen GVB uit Grootegast en een week later is de clash met buurman TLC. En wedstrijden tegen dergelijke buurtclubs spreken altijd aan.

|

UIT DE KRANT