‘We hoeven van niemand te verliezen, het is moeilijk om van iedereen te winnen’

Afbeelding
Sport
VV Peize nu met Willem Lanjouw in zee
PEIZE – Het vlaggenschip van de Voetbal Vereniging Peize heeft nog nooit zo lang in de tweede klasse gespeeld.  Al voor de achtste achtereenvolgende keer, een unicum voor de blauw-zwarte vereniging.  Het ziet er niet naar uit dat aan deze jarenlange serie een einde komt.  Met Willem Lanjouw – ervaring op hoog niveau- aan het roer wordt nog meer verwacht. 
Voor – de eveneens ervaren- Ronald Sloots is Lanjouw geen onbekende. “Ik heb drie jaar met hem samengespeeld bij Be Quick”, vertelt de verdediger van de Hopbel-ploeg. Over zijn benoeming: “Vooraf was het verrassend dat zijn naam genoemd werd als opvolger van Frank Konneman, dat hij het geworden is is niet verrassend. Het is een rustige trainer. Hij zegt alleen wat als het nodig is. Hij is duidelijk. Een echte trainer. Lanjouw heeft veel ervaring met lesgeven. Er staat een docent voor de groep, dat merk je. Hij heeft een natuurlijk overwicht, zonder dom te schreeuwen. Hij zegt wat eraan mankeert. Wat er bij Peize aan mankeert? Het veld klein houden. Vorig seizoen hielden we het speelveld te groot. Daar zijn we nu mee bezig”
“Qua indeling is het jammer dat Actief eruit is en GOMOS (zijn oude vereniging, red.) het net niet gehaald heeft. VAKO is in opkomst, zo lijkt het. Ik hoop dat deze clubs erbij komen. Want wat deze indeling betreft, van te voren was het niet: ‘doe ons in de Friese klasse’. We zijn een ‘voetballende’ ploeg. Door de fysieke tegenstanders weten we wat ons te doen staat”. In de voorbereiding speelde Peize tegen een opponent van formaat, eerste klasser Buitenpost. Peize verloor met 4-0. Geen schande toch? “Tja, er stonden 22 verschillende spelers in het veld. We hebben vooral goed arbeid geleverd. Komend weekend hebben we een trainingsweekend in Grou. We doen dan aan teambuilding ‘des Peizers’.” ‘Des Peizers’,  dat wil zeggen ook wat uit de band springen? “Wij  moeten zelf onze keuzes daarin maken. Lanjouw geeft ons de ruimte. Hij behandelt ons niet als kleine kinderen. Wat hij van mij verwacht? Daarover hebben we nog niet gesproken. Hij mag wel iets extra’s verwachten, meer dan afgelopen seizoen”, kijkt Sloots kritisch in de spiegel. Waar kunnen we Peize dit seizoen verwachten? Sloots: “We hoeven van niemand te verliezen, het is moeilijk genoeg om van iedereen te winnen. Zo lang mogelijk met de bovenste zes ploegen meedoen, is de doelstelling. De tegenstanders ken ik niet en daar houd ik me ook niet mee bezig. Zelf zijn we onze grootste tegenstander. Vorig jaar hadden we veel blessureleed en wisselingen. We hopen daarin stabieler te worden en iets langer mee te doen met een periode. Eerste Klasse? We moeten eerst zorgen beter te worden. Mocht er een ‘ontwikkeling’ komen, dan komen de dromen”. En dan is er natuurlijk die beruchte tegenstander, de wedstrijd van het jaar. “Het is leuk als je van Roden wint. Vorig jaar hebben we het niet goed gedaan. Dat waren we niet gewend. We hebben dan ook wat recht te zetten.”
 

UIT DE KRANT