Michell Schievels is helemaal los; ‘Thuisclub’ Veenhuizen winnaar doelpuntenfestijn

||||
|||| Foto: ||||
Sport
REGIO – Het regende weer eens doelpunten in de regio. De meesten vielen bij Veenhuizen-Niekerk, dat eindigde in 6-4. ONR, of beter Mitchell Schievels, schoot met scherp in en tegen Stadspark: 0-7. HFC’15 kreeg vijf om de oren. Dan de topper Marum-Loppersum. De Marumers moesten maar net buigen: 1-2. Ook Boerakker ging met 2-1 ten onder. Boerakker verloor in de allerlaatste minuut in Grijpskerk. En wat dacht u van Pelikaan S, waarover vorige week lyrisch werd gesproken. VVG zette de Oostwolders terug op aarde: 1-5.
Onze regionale hoop in de eerste klasse, VEV’67, kruiste de degens met Omlandia, in een rechtstreeks staartduel. De Leeksters moesten de Ten Boersters voor laten gaan: 2-0. In ogen van Luitzen Nijboer geheel onterecht. Na een kwartier kwam VEV achter uit een vrije trap. Omlandia had nog geen kans gehad en VEV wel vijf, maar de bal mocht het doel niet in. Na rust wilde Omlandia niet meer voetballen, trok zich terug en gokte op de counter. En met succes. Age-Wim van der Zee had de stand een andere wending kunnen geven, maar trof de lat. “Het kan gebeuren, dit is voetbal. Het geluk was niet mee”, haalde Luitzen Nijboer de schouders op. Geen enkele man is nog overboord.
In de tweede klasse J verloor Pelikaan S het pikante topduel van VVG met terechte cijfers: 1-4. En dat na de euforie tegen Zuidhorn. “We hebben de eerste vier wedstrijden goed gespeeld.  Dit was de minste tot nu toe”, vond trainer Kurt Elshot. Had het toch te maken met de euforische stemming? “Ik heb voor de wedstrijd verteld om het goede gevoel mee te nemen, maar dat VVG het niet cadeau zou geven.  In plaats van snel spelen was het veel te traag en te mat”. De gasten namen de leiding, Martijn Drent scoorde vlak voor rust de 1-1. In de tweede helft werd Pelikaan S terecht naar een 1-4 gespeeld. Elshot was onder de indruk van de laatste linie van VVG, die als kerels stonden. “En wij hadden het vandaag niet”.   VVG strooide nog wat zout in de wond door de ploeg van Elshot te passeren op de ranglijst.
In de derde klasse c een heuse topper: SV Marum-SC Loppersum. De geel-zwarten kwamen aan de verkeerde kant van de score: 1-2. Marum, dat nogal gehavend was, was in het eerste part wel beter, maar schepte weinig kansen. De Marumer keeper had een groot aandeel in de 0-1 (stompend in plaats van in handen pakken). Jorrit Jonkman zorgde weer voor evenwicht. Niet ver na de hervatting een bepalend moment. “De scheidsrechter floot na een duel om de bal voor een blessurebehandeling voor een speler van Loppersum. In plaats van een stuitbal gaf hij de bal aan Loppersum, waaruit de 1-2 viel. Daarna trof Marc Oldewarris de onderkant van de lat en vervolgens viel de bal achter de lijn, maar de goal werd niet toegekend.”, beschreef leider Gert Groefsema de cruciale situatie. Noël Kailola kreeg nog rood na het vasthouden  van een tegenstander. De penalty werd gemist.
Boerakker, dat het als debutant uitstekend doet, leek met een punt weg te gaan uit Grijpskerk. In de allerlaatste minuut moesten de mannen van Jelke de Boer toch nog de 2-1 weggeven. Het was een gelijkwaardige strijd op de Enk. Boerakker gaf in het eerste deel de toon aan. “We hadden het in de eerste helft moeten afmaken”, vond Lucas Dijk, die in de tweede helft uitviel. Boerakker kwam wel met 1-0 voor doordat Willem Pieter Wouda de bal onderschepte. Joey Hummel werd bediend en schoot overtuigend binnen. Het trio Wouda, Menco Oedzes (aanvoer van de zijkant) en Hummel, deed Grijpskerk wankelen, maar in plaats van 0-2 werd het 1-1. In de tweede helft had de thuisclub meer grip op de gasten en kreeg Boerakker het moeilijk. In een niet goede partij, maar wel met veel strijd, kon het nog alle kanten op. Wouda zag tien minuten voor tijd een slappe inzet de mist ingaan. Rutger van der Veen miste nog een grote kans. De thuisclub bleef drukken en invaller Geert de Vries die eerst door de sterk spelende Rowan Rozema van score werd afgehouden, had in de laatste kans alsnog –en niet voor het eerst- succes: 2-1.
Wederom spektakel van Veenhuizen, dat vanwege het bockbierfeest uitweek naar tegenstander Niekerk. Dit zorgde voor veel verwarring. Zelfs bij de toss. Als thuisspelende club zou Ferdinand Rozema de toss mogen beginnen, maar Niekerk werd eerst aangewezen.  Het was dan ook nog eens een rare wedstrijd. Er vielen zoveel doelpunten dat het niet te volgen was. “Ik loop al een tijdje mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er bij rust 5-3 op het bord. Met name de van ACV A1 overgekomen Yerold Klein liet zich gelden met twee doelpunten, terwijl Rozema tot zijn verbazing een tweede kans  kreeg vanaf 11 meter. Na de pauze piepte en kraakte het bij Veenhuizen door een aandringend Niekerk. Na de 6-3  werd het 6-4 en was het nog alle hens aan dek. Het bleef 6-4 of in dit geval 4-6. Om verwarring te voorkomen.  Veenhuizen is nu gedeeld tweede. “Ik kan me niet herinneren dat we ooit zo hoog hebben gestaan”, verwondert Rozema zich.
ONR zorgde voor vuurwerk in het Stadspark: 0-7. “ONR had er in ieder geval zin in tegen een Stadspark dat nogal wat spelers miste”, nuanceerde Ronald Vermeulen de zevenklapper. Het was de wedstrijd van Mitchell Schievels, die liefst vijf keer het net liet bollen. ONR was de hele wedstrijd beter en kwam al vroeg aan de leiding via Mats Wolthuis middels een zondagschot. Na een 0-2 ruststand was Mitchell Schievels helemaal los. “Het is een aparte speler die het geluk mee moet hebben. Vorig seizoen was hij de pechvogel en heeft het hele seizoen gemist. Als het dan meezit, dan komt hij helemaal los”.  ONR had verder weinig te duchten van de stadjers. Doelman Max Huisman hoefde maar twee keer in actie te komen.
HFC’15 ging letterlijk in de fout tegen Noordwolde, dat profiteerde van de Hoogkerker misstappen. Toch was de 0-1 – foute pass op het middenveld- in de eerste helft geheel tegen de verhouding in. HFC speelde verzorgd, alleen de doelpunten ontbraken. Meteen na de pauze belandde een voorzet bij de geheel vrijstaande spits: 0-2. Vervolgens gaf HFC de derde als cadeau weg. De Hoogkerkers geloofden nog in een wonder en misten nog riante mogelijkheden. Noordwolde bleek voorin koelbloedig. Hossein Roghani tekende voor de eretreffer: 1-5. Voorin kansen missen, achterin weggeven, was de teneur bij HFC. HFC aast op revanche, dan tegen Niekerk.
SV Haulerwijk – nadat trainer Ed Laagland van de week de koppen bij elkaar had gestoken- speelde prima tegen kampioenskandidaat Waskemeer. Oebele Spriensma zette op aangeven van Thom Mulder de oranje-zwarten vlak voor rust brutaal op 1-0. Lang duurde de vreugde niet. Waskemeer maakte gelijk, vervolgens voorkwam Mark Rozema de 1-2 door een geweldige dreun van Daniel Postema te verwerken. Na rust kwam Haulerwijk wederom aan de leiding via Thom Mulder. In een grimmig laatste deel, ging het in minuut 95 toch nog mis. Rozema pareerde wederom een kanonskogel van Postema, maar in de rebound was het raak: 2-2.
 
 
||||
||||
||||
||||

UIT DE KRANT