Stapsteen wint Basisscholen Schaak Kampioenschap Westerkwartier

Afbeelding
Sport

LEEK - Zaterdag 10 februari organiseerde Schaakclub  Leek het Basisscholen Schaak Kampioenschap voor scholen uit de gemeente Westerkwartier. De speellocatie was opnieuw de ‘Violier’ in Leek, thuisbasis van CBS Van Panhuys en OBS de Hasselbraam.

38 jonge schakers van diverse basisscholen begonnen rond de klok van 13:00 aan hun eerste partij van de zeven. Tot en met de zesde ronde stond favoriet CBS Rehoboth bovenaan het scorebord, maar in de slotfase van het toernooi wisten de spelers van SLS De Stapsteen en De Springplank met een serie knappe overwinningen de eerste en tweede plaats te grijpen. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor de halve finale op 6 april in Hoogkerk.

De 7-jarige Leonard Meier speelde een fantastisch toernooi, hij wist al zijn (7!) partijen te winnen en is daarmee welverdiend eerste geworden in het algemeen klassement. Ivan Haponenko en Pascal Oussoren werden met elk 5,5 punt tweede en derde. In de categorie groep 5 en lager wonnen Jesse Groen, Stanley Carhart en Bart Pijper het goud, zilver en brons.

    

UIT DE KRANT