MHC Roden Heren 1 niet opgewassen tegen Union Nijmegen

Keeper Hoogenberg met een van zijn katachtige reddingen.
Keeper Hoogenberg met een van zijn katachtige reddingen. Foto: Jolijn Essink
Sport

RODEN - De hockeyheren uit Roden hadden zich een iets andere start van de tweede seizoenshelft voorgesteld. Na een maand voorbereiding, waarin er onder andere een trainingsstage in Spanje op het programma stond, heerste het gevoel dat ze er klaar voor waren. In de eerste seizoenshelft was dat gevoel heel anders en bleek Union veel sterker, dus wellicht was het een tikkeltje naïef om te denken dat er nu wellicht een resultaat geboekt kon worden. Union komt uit de overgangsklasse en doet samen met Upward Arnhem en GHBS uit Groningen mee om promotie naar de overgangsklasse. Roden vecht voor lijfsbehoud en hangt tegen de middenmoot aan.

Union startte, op een zonovergoten hockeycomplex, furieus en liet meteen zien dat er van onderschatting deze dag geen sprake zou zijn. Binnen 2 minuten versierden ze de eerste strafcorner en deze corner belandde op de voet van lijnstopper Michiel Froling. De strafbal die volgde werd verzilverd door de aanvoerder van Union en dus keek Roden al snel tegen een achterstand aan. Niet veel later gebeurde precies hetzelfde aan de overkant. De strafcorner van Brent Hoekstra belandde op de voet van de lijnstopper van Union. Hoekstra ging zelf achter de bal staan en pushte de strafbal hard binnen: 1-1 dus. Maar daarna liet Union er geen gras over groeien. Het liet Roden aan de bal en in de overname werden ze keer op keer gevaarlijk voor het doel van keeper Jasper Hoogenberg. Met een aantal katachtige reddingen, wist hij de schade beperkt te houden, maar Union was sterker, agressiever en rustiger aan de bal. Het wist in de eerste helft nog 2 keer te scoren en dus stond er een 1-3 ruststand op het scorebord.

Wellicht dat het door de iets hogere verwachtingen van de Rodenaren kwam, maar Roden liet zijn koppies enigszins hangen en dat had zijn weerslag op het spel. Ze kwamen nooit echt in de wedstrijd en in het derde kwart werd dit nog duidelijker zichtbaar. Roden probeerde door hoge druk de aansluitingstreffer te forceren, maar kreeg het deksel keihard op de neus. Union scoorde in 17,5 minuut 4 keer en liep uit naar een 1-7 voorsprong. In het vierde en laatste kwart rechtte Roden enigszins zijn rug. Het had de linies weer iets dichter op elkaar, waardoor Union er lastiger doorheen kwam en wist zelf nog 2 keer te scoren. Twee strafcorners werden benut. De eerste door Hugo Kwant en de tweede door Sebastiaan Tuil. Hierdoor stapte Roden toch nog met een enigszins goed gevoel van het veld af, maar duidelijk is dat er werk aan de winkel is voor het vlaggenschip van hockeyclub Roden. 

Komende week staat de derby van het Noorden op het programma. In Groningen zal er gespeeld worden tegen koploper GHBS. Opnieuw een sterke tegenstander en opnieuw een mooi meetmoment voor de hockeyheren. Foto door Jolijn Essink: Keeper Hoogenberg met een van zijn katachtige reddingen.

UIT DE KRANT