Fors verlies voor Marum; TLC scoort zeven keer in eerste helft

Pelikaan S speelt gelijk tegen Heino. Marum wordt overklast door ONS Sneek. VEV’67 walst over Lewenborg. ONR krijgt les in effectiviteit tegen Rijperkerk. TLC moet de punten aan Noordwolde laten. Haulerwijk zit in de hoek waar de klappen vallen, nu verlies van Grootegast.

Pelikaan S speelde tegen Heino een zeer vermakelijke wedstrijd. Trainer Wentink kon zijn voetbalhart op. Qua coaching zat er voor de trainer van alles in. Tactiek en strijd gaf een wedstrijd te zien die alle kanten op kon gaan. De eerste helft werd met een 1-1 stand afgesloten. Farid Balvaneh scoorde, nadat Heino op voorsprong was gekomen. De tweede helft kwam Pelikaan S opnieuw op achterstand, maar Jan Hooiveld bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Beide ploegen hadden veel kansen. Wentink probeerde met 3 spitsen de winst nog binnen te halen maar de 2-2 bleef staan.

Marum trainer Bosma had er meer van verwacht de wedstrijd tegen ONS Sneek. De uitwedstrijd werd ook al met grote cijfers verloren en nu werd het wederom een ruime uitslag, namelijk 0-7. ‘Voor een trainer en ook spelers is voetbal leuk als je wint. Mijn ploeg was niet bij machte de taken uit te voeren, omdat we simpelweg niet goed in de wedstrijd zaten. Dat is waardeloos en dan speel je een verloren wedstrijd.’

VEV’67 had geen kind aan Lewenborg. Met rust was het al 0-5 voor de gele formatie uit Leek. Stan van der Wal (3x), Marco Soeten en Menco Oedzes scoorden voor de formatie van trainer Pranger. Voor de trainer om de geblesseerden Renkema en van der Galiën weer speelminuten te geven. Met het oog op volgende week tegen koploper Noordscheschut staat de selectie er goed op. De tweede helft waren we slordig omdat de focus ietwat weg was zag Pranger. Menco Oedzes en Vigan Hoxhaj bepaalden de 1-7 eindstand.

ONR speelde misschien wel de beste eerste helft van het seizoen. Rijperkerk werd van het veld gespeeld. Rik de Boer miste echter een penalty voor de Rodenaren. De Friezen verdedigden met 10 man en kregen 4 kansen waar ze ook nog uit scoorden, zag trainer Kloosterman. ‘De rust werd in 0-0 bereikt. ‘We waren denk ik, door Rijperkerk in slaap gesust, want met hele effectieve en snelle omschakelmomenten kregen we het lid op de neus’, aldus de trainer. Leon Schievels schoot nog wel de 2-1 binnen maar in de tweede helft zat het goede voetbal er niet meer in.

TLC speelde een matige wedstrijd tegen Noordwolde vond trainer de Wal. ‘Het leek echt zo’n 0-0 wedstrijd te worden, maar in de slotfase sloeg Noordwolde driemaal toe. Eerst werden we door een counter op achterstand gezet. We gingen alles of niets spelen’,  vervolgde de Wal, ‘maar het werd 0-2 in plaats van gelijk. In de blessuretijd werd het leed nog groter want Noordwolde maakte er nog 0-3 van.’ Trainer de Wal kreeg opnieuw tegenslag want 3 basisspelers moest met het naar aanzien met blessures van het veld.

Haulerwijk wilde graag de druk op HS’88 houden door zelf te winnen. Grootegast stak daar een stokje voor. Trainer Schaap vond Grootegast voetballend beter dan zijn ploeg. ‘We konden geen grip op het spel van Grootegast krijgen’,  vond Schaap. De rust werd met een 0-1 ingegaan. Haulerwijk ging de tweede helft voor de winst en zocht meer de aanval. Het gaf daardoor meer ruimte weg waar Grootegast dankbaar gebruik van maakte. De 0-3 nederlaag zette Haulerwijk weer even met beide benen op de grond.