GOMOS laat dure punten liggen en Nieuw Roden wint van De Wilper Boys

Sport

REGIO - GOMOS laat dure punten liggen tegen Forward. Peize heeft geen kind aan SVZ. Nieuw Roden wint de strijd van De Wilper Boys. Zevenhuizen moet de punten op Terschelling laten. Pelikaan S is tevreden met het gelijke spel tegen Quick’20. Marum speelt goed, maar komt niet tot scoren tegen Jubbega. ONR laat zich verrassen tegen Kootstertille. Veenhuizen verliest opnieuw, nu tegen laagvlieger SIOS. TLC wint op een dramatisch veld van Waskemeer. Westerkwartier en Noordwolde komen niet tot scoren. Haulerwijk recht zijn rug en wint van HSC.

GOMOS speelde het eerste half uur prima voetbal zag trainer Veldman. De 1-0 voorsprong door Jordi van Esch was dan ook verdiend. ‘Hierna brachten we ons zelf in de problemen. Het goede spel zakte weg en door een fout in de opbouw scoorde Forward na een counter de gelijkmaker. We kregen het niet goed meer voor elkaar als team’, vond Veldman. Kort voor het eindsignaal maakte Forward de 1-2. Op niet het mooiste veld was het voetbal soms erg lastig.

Peize bond de volgende zege aan de kar. ‘Vooraf had ik hiervoor getekend was’, de reactie van trainer Hofman. ‘We hadden controle over SVZ en creëerden de beste kansen. De 0-3 winst was dan ook terecht.’ Dion Wekema maakte de openingstreffer. Wilt Vlietstra zorgde voor de 0-2 en topscorer Maurijn Timmer bepaalde de 0-3 eindstand. Binnenkort de bekerkraker tegen SVBO. Hofman en heel Peize kijken er naar uit.

Zevenhuizen moest op en tegen Terschelling snel schakelen, omdat de wedstrijd alsnog op het kunstgras werd gespeeld. Dit was zeker in het voordeel van de eilanders. Het hoge tempo en de positiewisselingen bij Terschelling bracht Zevenhuizen vaak in problemen. In de beginfase werd het al 1-0, maar Tim Wekema bracht Zevenhuizen tegen de verhouding op gelijke hoogte. Al snel in de tweede helft werden er 2 doelpunten door Terschelling gemaakt en was de wedstrijd gespeeld. De 4-1 viel in de slotfase maar keeper Nick Kobes had met veel reddingen Zevenhuizen voor een grotere nederlaag behoed.

Nieuw Roden won de vechtwedstrijd tegen De Wilper Boys met 2-1. ‘De vorm bij mijn spelers was niet aanwezig’, vond trainer Smit. Het was een lastige wedstrijd waarbij de strijd de boventoon voerde. Mooi voetbal was ook niet mogelijk op het erg hobbelige veld. Angelo Weggers zette Nieuw Roden op voorsprong in de eerste helft. Gert van der Kaap bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Al snel na de gelijkmaker was Wilco Drent er als de kippen om zijn ploeg op voorsprong te zetten. ‘Dat was het verschil bij de spitsen’, vond trainer van Dijken van De Wilper Boys. ‘De kansjes die we hadden werden niet benut.’ Het verschil in mentaliteit was duidelijk in het voordeel van Nieuw Roden. Trainer Smit was blij met de punten en vond het ook verdiend. ‘Het was nog even billen knijpen want de scheidsrechter vond het nodig nog 10 minuten extra tijd bij te tellen.’

Pelikaan S trainer Wentink was tevreden met het behaalde punt tegen Quick’20. ‘Er had wellicht meer in gezeten als David Goguadze de kans op een doelpunt had kunnen maken. De eerste dertig minuten waren voor de bezoekers maar na een aantal omzettingen kreeg Pelikaan S de grip op het spel terug. We pakten het initiatief en kregen enkele mogelijkheden’, zag Wentink. ‘Al met al blij met het resultaat, al wil je liever 3 punten.’

Marum speelde 90 minuten een prima pot tegen Jubbega. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. De 0-0 was een afspiegeling van de wedstrijd. Trainer Jan Piet Bosma was tevreden over het vertoonde spel en organisatie. ‘Het was een prima teamprestatie.’ Voor de moraal vond Bosma het wel belangrijk dat de nul achterin werd behouden. ‘Maar met de 0-0 schiet je helaas niets op.’

ONR speelde de afgelopen weken veel wedstrijden. De smalle selectie wreekte zich deze wedstrijd tegen concurrent Kootstertille. Er waren teveel spelers afwezig, stelde trainer Kloosterman vast. ‘Wonderlijk was wel dat we het beste voetbal in de eerste 30 minuten speelden van de afgelopen periode. We liepen tegen counters op waar Kootstertille wel raad mee wist. De 0-3 eindstand was hiermee verklaard. Het was al met al niet goed genoeg.’ Kloosterman weet dit aan de slechte omstandigheden van het trainingsveld en het hoofdveld waar ONR zich moet behelpen tot “bezighouden” van de spelers.

Westerkwartier en Noordwolde bakten er niet veel van. Dat was ook lastig op het slecht te bespelen veld. De meeste kansen waren er voor Westerkwartier, maar het vizier stond niet op scherp of het veld had een beslissende rol. De bal maakte zulke rare capriolen waar spelers niet adequaat op konden reageren. Willem Pieter Wouda en Jurgen van der Veen hadden Westerkwartier op voorsprong kunnen zetten maar de bal werd van de doellijn weggehaald. De 0-0 kwam nog in gevaar voor Westerkwartier. In de slotminuut schoot Noordwolde hun eigenlijk enige kans op de lat.

Veenhuizen voetbalde dominant en energievol in de eerste helft. ‘Er zat goed tempo in’, zag trainer Van Veenen. Een 1-1 ruststand was dan ook zeer verwonderlijk, want Veenhuizen had tegen laagvlieger SIOS weinig te duchten. Albert Jan Moes schoot nog op de paal. De tweede helft was van Veenhuizen kant onder de benedengrens. De thuisclub kreeg een penalty maar Brian Giezen mistte deze. Nadat de ploeg uit Sauwerd op een 1-2 voorsprong kwam, liep het zowaar nog uit naar 1-4. Albert Jan Moes en Coen Schmidt scoorden voor Veenhuizen. In de slotfase besliste SIOS met de 2-5 de wedstrijd. ‘We hoeven eerst niet meer naar boven te kijken’, stelde Van Veenen vast.

Haulerwijk trainer Schaap had geen goed woord over het gemekker van tegenstander HSC. ‘We kwamen tweemaal achter en bij rust was het 1-2. Patrick Hilhorst had de 1-1 gelijkmaker gescoord. We hadden het lastig voetballend gezien. Het geloof was wat weg. De tweede helft waren we de betere ploeg en hadden we meer inzet. Henno Beijert bracht Haulerwijk op 2-2. In de slotfase waren het Roben Fokkens en Patrick Hilhorst die de 4-2 winst binnenschoten. De keeper van HSC kreeg hiervoor de rode kaart voor getoverd.’

TLC won in een pittige wedstrijd met 1-0 van Waskemeer. De behoorlijk ziek klinkende trainer Hemmo de Wal was in zijn nopjes met de winst. De eerste helft was Waskemeer dominant en moest TLC zich schikken in de omschakeling. Na een aantal vlijmscherpe counters waren de gebroeders Frank en Allard Bolwijn die TLC op voorsprong hadden kunnen brengen. De tweede helft had TLC meer de bal. Het leverde snel in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd op. Frank Bolwijn verzilverde nu wel de kans en bracht TLC hiermee de nodige 3 punten. Trainer De Wal had geen goed woord over de staat van het veld. ‘Het trainingsveld ligt er beter bij dan het hoofdveld.’