Roden laat de winst glippen en Peize binnen 16 seconden op voorsprong tegen Groninger Boys

Sport

REGIO – VV Roden speelde gelijk tegen Helpman, de ploeg die in de ranglijst op de 3e plaats stond. Hugo Steenbergen bracht de Rodenaren op voorsprong waarna Helpman in de 2e helft tot de gelijkmaker kwam. In deze fase liet keeper Tarick Kalfsbeek zien over welke goede keeperskwaliteiten hij beschikt. Hij stopte een strafschop van Helpman. Vervolgens deden de gebroeders Olivier en Robin van der Tuin waarom ze bekend staan. Ze scoorden beide en brachten Roden op een veilig ogende voorsprong. Niets leek minder waar want Helpman ging alles of niets spelen, zeker nadat Robin van der Tuin de grote kans op de 1-4 had gemist. Een te korte terugspeelbal van de ingevallen Mettari van der Graaf gaf de inleiding tot de aansluiting van Helpman. De 2-3 gaf de Groningers moed en even later viel ook nog de 3-3 gelijkmaker. Een zekere voorsprong van Roden werd teniet gedaan. De laatste 2 wedstrijden kreeg de ploeg van trainer Raveneau 6 doelpunten tegen. Dat was voor de trainer geen issue. Niet verloren van de naaste belager. ‘We hebben tot nu toe niet verloren en dat is ook wat waard.’ De trainer vond de uitslag wel terecht maar had liever gewonnen.

VV GOMOS liep tegen een dikke nederlaag van 5-1 aan tegen Oldeholtpade. Waar het aan lag was voor trainer Veldman duidelijk. ‘We maakten cruciale fouten waar de spitsen van Oldeholtpade wel raad mee wisten. De ruststand was 2-0. Kort na de pauze scoorde Wouter de Vries 2-1. Vanaf de aftrap van deze tegengoal sloeg Oldeholtpade opnieuw toe. Wederom stonden we niet op te letten’ reageerde Veldman. Het was wel lastig voetballen tegen deze ploeg, vond hij. Ze hanteerden alleen maar de lange bal en met 2 sterke en goede spitsen was dat ook hun kwaliteit. ‘Het veld werd steeds slechter en van een goede opbouw was zeker bij Oldeholtpade geen sprake. Dat was deze wedstrijd het verschil.’ Zij gingen beter met het slechte veld om dan GOMOS. Met nog 2 wedstrijden voor de winterstop hoopte Veldman dat GOMOS beter gaat spelen en absoluut minder fouten zal maken.

VV Peize sloeg vanaf de aftrap gelijk toe. Er werd direct volop druk gezet en Groninger Boys verspeelde de bal. Ivar Cats kwam na 16 seconden aan de bal en schoot meteen raak. Peize zette wel steeds druk op de Groningers maar zij konden er soms aardig onderuit spelen met hun ervaren spelers. Binnen het half uur bracht Kelvin Wekema de stand op 2-0, wat later de eindstand zou blijken. Groninger Boys kon door middel van lange ballen onder de druk vandaan komen die Peize hen oplegde. Trainer Hofman vond het jammer dat zijn jongens hierin mee gingen wat het niveau niet ten goede kwam. Het veld was ook lastig te bespelen. Keeper Lennart Renkema was met een aantal cruciale reddingen belangrijk voor Peize. Hofman prees de strijd en inzet van zijn ploeg. Met deze overwinning was de koppositie in de ranglijst verkregen.

UIT DE KRANT