Voetbaloverzicht zaterdag- en zondagvoetbal: VEV’67 doet goede zaken; GOMOS komt niet tot scoren,

Marum incasseert een zwaar verlies tegen Broekster Boys. VEV’67 doet goede zaken in Wolvega. Veenhuizen leidt opnieuw verlies, nu tegen laagvlieger VVK. Westerkwartier laat de punten in Grootegast. Haulerwijk wint bij SIOS en nadert de koploper. TLC wint in de slotminuut bij HSC.

Marum-trainer Jan Piet Bosma zag zijn ploeg finaal door het ijs zakken. ‘We speelden een bar slechte wedstrijd. Dat was mede door het slechte veld maar daar hadden beide ploegen last van. Door een fout achterin werd het 1-0 en toen viel het Marum bolwerk als een kaartenhuis in elkaar. Dat is wel ons probleem als wij op achterstand komen. We zijn dan niet in staat om het om te gooien. Bij rust was het al 3-0 en in de tweede helft liep Broekster Boys uit naar 6-0.’

VEV’67 zag zich na de winst op de 2e plaats in de ranglijst komen. ‘De 0-2 winst was terecht’, aldus trainer Pranger, ‘maar dat ging niet vanzelf. Na een goed begin waren er kansen voor Tom van Leeuwen en Jorno Broeders. Het tweede deel van de eerste helft ging het voetballend minder. De 0-0 rust was dan ook het gevolg. De tweede helft was het de ingevallen Marco Soeten die met een mooi lobje de 0-1 aantekende. De tweede helft hebben we het verschil gemaakt’, zag Pranger. In de slotfase was het Menco Oedzes die 0-2 eindstand bepaalde.

Veenhuizen stond bij rust achter met 2-0 tegen een beter spelend VVK. Dat had ook trainer Van Veenen geconstateerd. ‘We maakten voetballend te veel fouten. De spitsen van VVK kregen teveel ruimte en maakten hier gebruik van. In de tweede helft werd het niet veel beter na wat omzettingen. VVK liep uit naar 4-0 voordat Coen Schmidt met 2 doelpunten de hoop bij Veenhuizen terugbracht. De kans op 4-3 was aanwezig maar VVK scoorde nogmaals waardoor de stand 5-2 werd en Veenhuizen tegen het vierde verlies op rij liep. Deze week de koppen bij elkaar’, is het devies van Van Veenen na dit terechte verlies.

Haulerwijk en laagvlieger SIOS wilden allebei voor de winst spelen. Het gevolg was een enerverende pot voetbal waarbij uiteindelijk de kwaliteit van Haulerwijk de doorslag gaf. Na een snelle voorsprong door Roben Fokkens bleef het tot bij rust 0-1 voor Haulerwijk. Patrick Hilhorst zorgde voor de 0-2 na rust alvorens SIOS iets terug deed. In de slotfase maakte Jord de Vries de 1-3 waardoor de winst en het verlies van concurrenten, Haulerwijk naar de 2e plaats steeg.

TLC won een wedstrijd van niks tegen HSC. ‘Op een slecht veld was het voetbal van beide ploegen niet om aan te zien’, was de conclusie van trainer de Wal. ‘Het werd een wedstrijd waarin de lange bal meer werd gespeeld dan een kort passje. De eerste helft liep TLC uit naar een 0-2 voorsprong door doelpunten van Brian Postma en Noah Dussel. Na rust kwam HSC met een alles of nietes spelletje terug tot 2-2. Ryan Aalders maakte kort voor tijd de gelukkige 2-3 waardoor TLC het 0-4 verlies van de doordeweekse wedstrijd tegen ODV wegspoelde.’

Westerkwartier stond al na 4 minuten met 1-0 achter tegen Grootegast. Grootegast begon energiek aan de wedstrijd en het leek of Westerkwartier er nog niet klaar voor was. Te laat in de duels waardoor Grootegast naar hartenlust kon combineren. Het warrige optreden van de scheidsrechter gaf veel onduidelijkheid en irritatie bij de spelers. Deze gaf Gootegast een strafschop die door keeper Wiersema uitstekend uit het doel werd geranseld. Na dit voorval werden de mouwen opgestroopt bij Westerkwartier en moest Grootegast terug. Het kwam goed terug in de wedstrijd. Het leverde enkele mogelijkheden op. De tweede helft hetzelfde beeld. Veel strijd van beide teams. Het gemakkelijker combinerende Grootegast was met uitvallen erg gevaarlijk. Westerkwartier was onmachtig in de aanval want echte grote kansen kreeg het niet.

Zondagvoetbal

GOMOS komt niet tot scoren tegen Musselkanaal. Peize haalt uit naar hun naaste concurrent EHS’85. Zevenhuizen speelt prima gelijk tegen koploper Warga. De Wilper Boys wint overtuigend van Terschelling.

GOMOS moest het stellen zonder de gehele voorhoede. Jannes Siegers is langdurig uitgeschakeld door een knieblessure. Robert Elsinga was ziek en Wouter Speelman was aan zijn enkel geblesseerd. Trainer Veldman moest dus improviseren. Ondanks het gemis van de voorhoede kreeg GOMOS een aantal goede mogelijkheden. Zo werd er tweemaal de paal geraakt en mistte Edwin Rozenveld een penalty. Aan de andere kant was het invaller keeper Matthijs Buist die GOMOS behoedde voor de nederlaag. 0-0 begon de wedstrijd mee en daarmee eindigde deze ook.

Peize kijkt uit naar het kampioenschap. Tegen naaste concurrent EHS’85 zo verschrikkelijk uithalen met 8-1 gaf de andere ploegen in de competitie weinig geloof voor een goed resultaat tegen de ploeg van trainer Hofman. ‘Zo slecht het tegen Titan afgelopen donderdag was,  zo was het tegen EHS’85 een genot om naar te kijken’, stelde de trainer. ‘De eerste helft speelden we uitstekend en was de rust met 5-0 bereikt. In de tweede helft nam Peize gas terug en dat leverde gelijk een doelpunt op van EHS. De gaskraan ging op dat moment weer open bij Peize en het liep verder uit naar 8-1.’ Patrick Timmer scoorde driemaal. Ivar Cats, Maurijn Timmer, Guido Rossing en Dylan Pierik zorgden voor de rest van de doelpunten waarbij EHS nog eenmaal in eigen doel schoot.

Zevenhuizen speelde een bloedeloze 0-0 tegen koploper Warga. ‘Dat was zeker verdiend’, vond trainer van der Ploeg. ‘Misschien had er iets meer in gezeten, maar dit was ook een waar ik vooraf voor had getekend’, zei de trainer. ‘Het was een prima reactie op de slechte wedstrijd van de vorige week. De basis was en is altijd keihard werken. De organisatie was daarna prima maar het leverde ook voor Zevenhuizen weinig kansen op.’ Van der Ploeg was tevreden met de getoonde instelling van zijn ploeg.

De Wilper Boys won zeer verdiend met 4-1 van Terschelling. De eilanders wilden ook lekker voetballen en gaven behoorlijk veel ruimte aan De Wilp waardoor de ploeg van Van Dijken ook lekker aan voetballen toe kon komen. Bij rust was het 2-0 door Vincent ten Have en Gert van der Kaap, die na een prachtige aanval op de juiste plek stond om te scoren. Na rust liep de Wilper Boys via 2 doelpunten van ten Have uit naar 4-0. In de slotfase kon Terschelling nog iets terug doen. Grote man was natuurlijk Vincent ten Have die driemaal uitstekend door Jens Elzerman werd bediend. De komende weken moet De Wilper Boys om de week spelen. Keeper Nino Speksnijder was met enkele goede reddingen man van de wedstrijd.