Peize dichtbij kampioenschap; Zevenhuizen wint opnieuw van Nieuw Roden

REGIO - Roden zet zegereeks voort na winst op Valthermond. GOMOS laat Stadspark kansloos. Peize weer een stap dichterbij kampioenschap na winst bij Engelbert. Zevenhuizen en Nieuw Roden bestrijden elkaar opnieuw. Wederom winst voor Zevenhuizen. De Wilper Boys loopt rood aan en verliest van Bakkeveen.

Roden had het lastig tegen een fel verwerend Valthermond. Het kon allemaal net door de beugel. Trainer Raveneau complimenteerde zijn spelers met de discipline en volwassenheid. Met de tegenstand had Roden het best moeilijk en kon daardoor niet goed in hun spel komen. Toch kwam het via Olivier van der Tuin kort voor rust op een 1-0 voorsprong. Daar zag het niet naar uit gezien het spel. De tweede helft was Roden beduidend beter in het spel. De taken werden gedisciplineerd uitgevoerd en Valthermond werd achteruit geduwd. Martijn Goedemoed scoorde de 2-0 na een corner. Topscorer Robin van der Tuin vijzelde zijn doelpunten totaal met nog 2 doelpunten op. Raveneau was content op de wijze hoe zijn team de tegenstanders in de duels op de juiste manier tegemoet trad en zich niet liet verleiden om op de provocaties in te gaan.

GOMOS trainer Veldman had een relaxte middag. ‘We hadden het goed op de rit want de afgelopen weken was dat niet echt goed voor elkaar. We creëerden veel kansen voor rust, maar Robert Elsinga scoorde de enige treffer. Kort na de pauze maakte Tim Assman de 0-2 en was de wedstrijd wel gespeeld.’ Invallers Edwin Rozenveld en Ivo Drenth bepaalden de zeer verdiende 0-4 winst op Stadspark.

Peize zette vrij eenvoudig Engelbert aan de kant met een 1-5 overwinning. Trainer Hofman zag dat zijn ploeg dominant speelde en daardoor veel balbezit had. De trainer zag dat de focus ook nu weer goed zat bij zijn team. Komende donderdag kan Peize al kampioen worden bij de inhaalwedstrijd in en tegen Veelerveen. Dylan Pierik was vandaag de grote man, want hij scoorde een hattrick. Maurijn Timmer vijzelde zijn totaal met 1 doelpunt op. Jonathan Bies deed met zijn doelpunt ook een duit in het zakje.

Zevenhuizen won binnen 14 dagen voor de tweede keer van Nieuw Roden. Daar leek het lange tijd niet op want beide ploegen creëerden ontzettend weinig kansen deze wedstrijd. ‘De gelukkigste had gewonnen’, was de eerlijke reactie van trainer van der Ploeg van Zevenhuizen. Vijf minuten voor tijd kon Siebe Kamminga bij de tweede paal binnen koppen. Daar baalde Nieuw Roden trainer Jur Smit enorm van, want in de vorige wedstrijd tegen Zevenhuizen kreeg men een identiek doelpunt tegen. Trainer van der Ploeg was natuurlijk blij met de 3 punten, want die zijn zeker nog nodig in de strijd om degradatie. Voor Nieuw Roden wordt het een spannende week als er over de eventuele verhuizing naar het zaterdagvoetbal beslist gaat worden door de leden.

De Wilper Boys was tegen Bakkeveen de eerste helft beter dan de Friezen. Na een 1-0 achterstand maakte Vincent ten Have de gelijkmaker. Bakkeveen scoorde na de pauze de 2-1. Wisse van Veen kreeg een rode kaart en vanaf dat moment was De Wilper Boys kansloos. Bakkeveen liep verder uit naar 4-1. Trainer van Dijken vond het een geflatteerde nederlaag omdat in zijn ogen de scheidsrechter te veel Bakkeveen de hand boven het hoofd hield.