Alles clubs winnen; Peize dendert maar door

REGIO - Roden wint met 6-1 afgetekend van Stadspark. GOMOS behaalt na lange tijd een 2-1 overwinning van Stadskanaal. Peize dendert maar door. Nu winst bij “buurman” Actief. Zevenhuizen behaalt eindelijk de 3 punten. Het wint van Oldeboorn. Jeugdig Nieuw Roden wint van MKV’29.

Roden speelde prima tegen Stadspark vond trainer Raveneau. Binnen 17 minuten was het al 0-2 door Robin van der Tuin en een mooie goal van Hugo Steenbergen achter het standbeen langs. Na rust maakte van der Tuin de 0-3 en was de wedstrijd beslist. Stadspark deed nog iets terug maar van der Tuin maakte snel daarna zijn derde goal. Hugo Steenbergen scoorde zijn tweede deze middag. In de slotfase maakte Getuar Derguti met zijn doelpunt 1-6 voor Roden. Raveneau zag veel energie en concentratie in de ploeg. Een prima overwinning en Roden maakt zich op voor de derby tegen GOMOS.

GOMOS stond na 25 minuten door doelpunten van Edwin Rozenveld en Ivo Drenth met 2-0 voor. ‘We speelden goed en kregen meer kansen in de 1e helft om de score uit te breiden’, zag trainer Veldman. Stadskanaal kwam kort voor rust terug tot 2-1. De tweede helft was in evenwicht. GOMOS kreeg nog enkele kansen maar de score bleef zoals die was. Stadskanaal kreeg 20 minuten voor tijd rood. Dat betekende niet dat de wedstrijd voor GOMOS gewonnen was. Stadskanaal werd in de slotfase en lange blessuretijd nog wel gevaarlijk maar de 3 punten bleven in Norg. Nu volgende week de derby van Noordenveld in Roden.

Peize had de gehele wedstrijd de controle over tegenstander Actief. Trainer Hofman zag dat zijn team weinig mogelijkheden weggaf. ‘De eerste helft speelden we een prima pot. In die fase scoorde Maurijn Timmer de 0-1 wat later de uitslag betekende. De tweede helft werd ontsierd door vele blessuregevallen. In de eindfase verzuimden we de tweede treffer te maken’, vond Hofman. Met 11 minuten blessuretijd was het met de kleine voorsprong nog penibel maar echte kansen kreeg Actief niet meer. Hofman keek vooruit naar dinsdag. Peize speelt dan de kwartfinale in de beker thuis tegen SVBO.

Nieuw Roden speelde een gelijk opgaande wedstrijd tegen MKV’29. Nieuw Roden had enkele kansen, maar kwam zelf goed weg nadat de bal via paal en paal het veld weer in vloog. Trainer Smit zag de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste helft. ‘Het leek op een gelijkspel af te stevenen maar een mooie steekpass van Yaron IJtsma op Angelo Weggers werd door de spits vakkundig afgewerkt. De slotfase was nog heftig maar we hielden stand. De 1-0 winst kwam ons goed uit.’

Zevenhuizen scoorde door middel van Marcel Betten al na 15 seconden in en tegen Oldeboorn. ‘We waren de veel betere ploeg in de eerste helft’, vond trainer van der Ploeg. ‘De duels gingen we in om te winnen. We hadden bij rust met wellicht 0-4 voor moeten staan’, vervolgde de trainer. De tweede helft moest Zevenhuizen achteruit en kantelde de wedstrijd. ‘Met keihard werken hebben we uiteindelijk verdiend met 0-1 gewonnen’, oordeelde van der Ploeg. De ploeg verdiende dit na zowel inzet en intensiteit bij de trainingen en in de wedstrijden.