VEV’67 slaagt niet voor examen

Afbeelding
Foto: Tieme Dekker
Sport Wedstrijd van de week

LEEK - Via een extra nieuwsbrief werd er aandacht gevraagd voor het eerste elftal van VEV’67 dat met slechts één punt achterstand tegen koploper Noordscheschut aantrad. Veel publiek was er derhalve op deze wedstrijd afgekomen. Met een mooi zonnetje aan de hemel hoopte iedereen op een spektakel, echter verdween de zon vrij snel achter de wolken voor de Leeksters.

Al was de eerste grote kans binnen 5 minuten wel voor VEV’67. Een voorzet van links werd door een verdediger gemist, waardoor Gerhard van den Berg kon uithalen, maar de bal voorlangs schoot. De harde wind in de rug paste precies bij het spelletje van Noordscheschut. De centrale verdedigers Kamping en Van Dalen probeerden steeds met lange ballen de spitsen te bereiken om zo van dit windvoordeel te kunnen profiteren. De verdedigers van VEV’67 onder leiding van Jacob Tjoelker daarentegen zetten die spitsen prima een aantal keren buitenspel, waardoor het gevaar week. Spitsen Schonewille, Kiekenbelt en Moll liepen echter op alle ballen, waardoor een nauwkeurige opbouw van achteruit moeilijk werd gemaakt voor VEV’67. De voorwaartsen werden amper bereikt. Het eerste gevaar voor Leekster keeper Pim Wellinghof was pas na ruim een kwartier. Sikken kon namens de Drenten na een vrije trap vrij inkoppen, maar deed dat te hoog. Na balverlies op het middenveld door Jorn Udema, weer een diepe bal, die Sven Postma nog tot hoekschop kon verwerken. In de 22e minuut eens een fatsoenlijke aanval van Noordscheschut. Een combinatie tussen eerder genoemde spitsen werd uiteindelijk na een vrije schop in de handen van Wellinghof gekopt. Voor VEV’67 was het lastig voetballen deze wedstrijd, aangezien de Drenten constant druk zetten zodra er een VEV’er werd aangespeeld. Ze zaten er bovenop. Gevolg was te veel balverlies, waardoor Noordscheschut weer snel in balbezit kwam. In de 26e minuut stompte de Drentse keeper nog een voorzet van Van den Berg weg en kreeg Stan van der Wal twee hoekschoppen die helaas niets opleverden. Het zat Van der Wal deze wedstrijd niet mee. Bijna niets lukte, maar dat was mede de verdienste van Noordscheschut die ook de duels niet schuwden. Na een combinatie kon Tjoelker nog net een bal onderscheppen, waaruit een hoekschop volgde. De afgeslagen corner werd net naast het doel van Wellinghof geschoten. Vlak voor de pauze kon Noordscheschut dan toch juichen. Slecht uitverdedigen werd VEV’67 fataal, want toen de bal voor de voeten kwam van Kamping kwam schoot deze hard de 0-1 binnen, onhoudbaar voor Wellinghof. Wellinghof pakte nog een bal voor de voeten van Schonewille weg en Stijn Veenstra kon voor VEV’67 nog uithalen, echter de bal verdween naast het doel.

In de pauze besprak trainer Pranger hoe VEV de Drenten moest bestrijden. De start was weer aardig. Vanaf links ging een krul bal met de linker van Van der Wal net naast, maar daarna pakte Noordscheschut de draad weer op en werden zij weer de baas op het veld. Fel in elk duel, slimmer, ook naar de arbitrage toe trouwens, maar vooral viel het op dat ze de absolute wil hadden om deze wedstrijd te winnen. Dat ontbrak bij teveel spelers van VEV. Te veel spelers lieten ‘het’ maar gebeuren. Wellinghof redde een schot van Kiekenbelt. Na een vlagsignaal van de Leekster assistent liet de Drentse bank op agressieve wijze blijken het hier niet mee eens te zijn. Ook de scheidsrechter liet dit maar gebeuren. Na ruim een uur werd de wedstrijd definitief beslist. Moll nam net over de middellijn een vrije schop en na een goede loopactie van Van Dalen schoot deze de bal achter Wellinghof 0-2. Een paar minuten later had Drent na een pass van alweer Moll er 0-3 van kunnen maken, maar ook hier redde Wellinghof. Met nog een kwartier te gaan en frisse mensen binnen de lijnen werd op een kentering gehoopt, maar die vervloog snel toen Drent een prima steekbal gaf op Schonewille die de 0-3 aantekende. Vandaag bleek dat een kampioenschap (nog) te hoog gegrepen is voor VEV’67, maar Noordscheschut krijgt het vast ook nog lastig met Drenthina, dat nu op 2 punten volgt. VEV’67 gaat zich deze week herpakken om in Haren op jacht te gaan naar een plek in de nacompetitie.

Opstelling: Wellinghof, Broeders, Tjoelker, Wolthuis, Postma (ten Have), Veenstra, Udema ( Veenstra), Soeten, Oedzes (Hoxhai), Van den Berg (Renkema), Van der Wal

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT