Pelikaan S en Marum spelen geweldig, maar verliezen wel; Westerkwartier blijft strijdbaar na verlies

Sport

Pelikaan S speelt best goed maar verliest van Buitenpost. Marum speelt 70 minuten prima tegen Olde Veste. ONR zit in een dip na de nederlaag tegen ONT. Veenhuizen verliest opnieuw, nu van ODV. TLC houdt Grootegast op 0-0. Westerkwartier strijdt voor wat het is maar verliest van kampioen HS’88.

Pelikaan S speelde 1 van zijn beste helften van de competitie vond trainer Wentink. Omar Kavak bracht zijn team op een 0-1 voorsprong tegen Buitenpost. De pegel van zo’n 20 meter schoot hij snoeihard binnen. Na 60 minuten kwam de ommekeer. Eerst kreeg Ashraf Hezam de rode kaart en later ontving Jeroen Haan zijn 2e gele kaart en dus rood. Vanaf dat moment was de druk van Buitenpost te groot voor de verdediging van Pelikaan S. In een klutssituatie werd het 1-1. Vervanger van de geblesseerde Stefan van der Lei, Erwin Oosterhof keepte een prima partij aldus Wentink. Na de 2-1 liep Buitenpost uit naar 3-1. Een onnodig verlies want mijn ploeg had kunnen winnen vond Wentink.

Marum trainer Bosma had een geweldige pot van zijn team gezien. Na een langdurig oponthoud want de bus kreeg onderweg een klapband, werd de wedstrijd een uur later begonnen. Het oponthoud bracht veel hilariteit en plezier in de bus. Na een 1-0 achterstand bracht wie anders dan Tom Boezerooij Marum op gelijke hoogte. We gaven vanaf de aftrap volle bak . Het leverde kansen op maar de afwerking was helaas onnauwkeurig zag Bosma. We speelden tot de 70e minuut uitstekend. Veel intensiteit en beleving constateerde Bosma. We speelden tot dan ook een van onze betere wedstrijden van het seizoen. Goede tegenstander Olde Veste liet in de slotfase zien waar het toe in staat kon zijn. Het liep jammer genoeg uit tot 4-1 en dat was wel ietwat geflatteerd oordeelde Bosma.

Van ONR zou je kunnen zeggen, dat het in een dipje zit na de nederlaag tegen laagvlieger ONT. Dat was een helder oordeel van trainer Kloosterman. Via Janco de Boer kwamen we op voorsprong maar ONT scoorde vanuit het niets de gelijkmaker. Na rust waren we dominant en creëerden legio kansen maar de bal wilde er niet in zag Kloosterman. Scorend vermogen ontbrak ook deze wedstrijd opnieuw. Dat is het manco dit jaar. In een van de schaarse uitvallen scoorde ONT ook nog de 1-2 en won daarmee de wedstrijd. We moeten hard werken om de 3e plaats in de ranglijst te behouden aldus Kloosterman.

Veenhuizen verloor met 4-0 van ODV. Het paste in het rijtje van de afgelopen weken oordeelde trainer van Veenen. Het was niet goed maar de organisatie was beter. Na een 1-0 ruststand kon ODV in de omschakeling uitlopen naar een 4-0 winst. We benutten de kansen niet en dan valt de bal er aan de andere kant in, gaf van Veenen aan.

TLC en Grootegast speelden een enerverende wedstrijd die in een 0-0 gelijkspel eindigde. De manschappen van trainer de Wal zetten de achterhoede van Grootegast erg onder druk. In de 1e helft hadden beide teams een kans op een doelpunt. 2e helft kreeg Grootegast enkele goede kansen maar keeper Jochem Bos stond goed te keepen. De keeper van Grootegast liet zich ook gelden waardoor er een logisch gelijkspel als eindstand kwam.

Westerkwartier deed het in de beginfase goed tegen koploper HS’88. In de 25e minuut kwam het op achterstand na een slecht omschakelmoment in de achterhoede. Keeper Wiersema redde in 1e instantie maar in de rebound kon de spits, in buitenspelpositie, van HS’88 de 0-1 binnenschieten. De 2e helft bood Westerkwartier wederom prima weerstand aan de aanstaande kampioen. Het kreeg meer lef en was voetballend gelijkwaardig aan HS’88. Na een onoplettendheid kon HS’88 opnieuw in de rebound scoren en daarmee de wedstrijd in het slot gooien. We krijgen het moeilijk maar als iedereen van de selectie zijn taken en volledige inzet voor zichzelf en de ploeg geeft zie ik nog zeker mogelijkheden voor ons, aldus een strijdbare trainer Wardenier.