Luxe Villa’s en natuurrijk gebied aan de rand van Nieuw-Roden

Gemeente Noordenveld

NOORDENVELD - De langverwachte plannen voor de bouw van luxe villa’s aan de rand van Nieuw-Roden en Terheijl lijken eindelijk werkelijkheid te worden. De gemeente Noordenveld en projectontwikkelaar Gerlof Zuidersma presenteren het ambitieuze project ‘Zuidpoort Terheijl’, gelegen aan de rand van Nieuw-Roden. Tijdens een drukbezochte inloopavond in dorpshuis NijRoon over Zuidpoort Terheijl werden de plannen gepresenteerd.

De ontwikkeling omvat 35 vrijstaande koopwoningen op een uitgestrekt terrein van 10 hectare, gelegen tussen de noordkant van de bestaande wijk Vijfde Verloting en een nieuw natuurrijk gebied. Dit gebied wordt gerealiseerd op voormalige agrarische gronden, waarbij oude loodsen worden gesloopt om plaats te maken voor stallen voor Schotse hooglanders die de boel kort moeten houden op het landgoed.

Wethouder Jos Darwinkel van Gemeentebelangen Noordenveld beschouwt dit als een mooie afronding van de wijk Vijfde Verloting en hoopt dat de introductie van woningen in het hogere segment de doorstroming in het dorp zal bevorderen. Op de informatieavond in dorpshuis NijRoon werden kaarten bestudeerd door omwonenden en geïnteresseerden, waarbij sommigen hun ideale plek kiezen om te wonen, terwijl anderen de mogelijke locaties van nieuwe buren onderzoeken.

Ondanks de overwegend positieve reacties uiten sommige dorpsbewoners zorgen, zoals Henri Wolters van belangenvereniging Zuidpoort Terheijl. Hij benadrukt de behoefte aan een extra ontsluiting aan de andere kant van de nieuwe wijk om de verkeersdruk te verminderen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt momenteel ter inzage en de gemeenteraad zal naar verwachting in maart over de plannen vergaderen. De startdatum voor de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden is nog niet bekend.

UIT DE KRANT