Hamerstukken 5 maart

Gemeente Noordenveld

- Het college van B&W stemt in met de uitgangspunten in de aangepaste notitie ‘Verduurzamingsaanpak Groningen Noord-Drenthe - Nij Begun’ en informeert de raad middels een brief.

- Wethouder Darwinkel werd door het College van B&W gemachtigd om de anterieure overeenkomst met initiatiefnemer inzake de ontwikkeling Zuidpoort Terheijl te tekenen. Het college stelt de raad voor om de grondexploitatie Zuidpoort Terheijl en de daarvoor benodigde begrotingswijziging, de zienwijzennota bij het bestemmingsplan en deze laatste zelf en het beeldkwaliteitsplan vast te stellen. Er hoeft geen exploitatieplan voor het plangebied van het bestemmingsplan vast te stellen omdat het kostenverhaal anderszins verzekerd is en er is een verruiming van de grenswaarden in de zin van de Wet geluidhinder nodig naar maximaal 54db.

- Het college verstrekt twee permanente gedoogbeschikkingen ten aanzien van Meeuwenweg 10 in Steenbergen.

- Wethouder Darwinkel werd ook gemachtigd de ruilovereenkomst met rij- en menvereniging Mensinghe te tekenen. Het college stemt in met de verkoop van het agrarisch perceel kadastraal bekend gemeente Roden, sectie P, nummer 1687 voor een waarde van € 4,10/m2 aan de huidige pachter van de beoogde nieuwe manegelocatie; 6 en met de verkoop van het agrarische perceel kadastraal bekend gemeente Roden, sectie P, nummer 1686 via een openbare verkoopprocedure tegen marktconforme voorwaarden. 

UIT DE KRANT