Tijdelijke huisvesting Dr. Nassau College in De Brinkhof

Afbeelding
Gemeente Noordenveld

NORG -  Het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld adviseert de gemeenteraad in te stemmen met het realiseren van een tijdelijke huisvesting van het Dr. Nassau College in en nabij MFA De Brinkhof in Norg. Dit besluit heeft het college op 4 april 2024 genomen. De gemeenteraad wordt voorgesteld om hier een investeringskrediet voor beschikbaar te stellen.

Tijdens de goedbezochte informatieavond voor gebruikers en huurders van De Brinkhof op 2 april jongstleden zijn diverse bezorgde reacties naar voren gebracht. Het college heeft deze reacties meegenomen bij het nemen van het besluit. Die avond is ook afgesproken om met huurders en gebruikers van De Brinkhof samen met de gemeente te kijken hoe alle functies in en nabij De Brinkhof kunnen worden gehuisvest.

De keuze om het Dr. Nassau College Norg tijdelijk te vestigen in De Brinkhof, houdt niet in dat daarmee ook een besluit is genomen over permanente huisvesting op deze plek. Naast goede onderwijshuisvesting moet de dorpshuisfunctie blijven bestaan. Dit is een voorwaarde voor de tijdelijke huisvesting van het Dr. Nassau College in De Brinkhof.

UIT DE KRANT