Recordaantal boeken aangevoerd voor Roder Boekenmarkt

Afbeelding
actueel

RODEN - Er is weer een recordaantal boeken ingeleverd door de Roder Boekenmarkt. Deze staat gepland op 28 en 29 december. De boeksorteerders en beprijzers van de duizenden boeken hebben hard moeten werken om tijdig hun taken te kunnen afronden. Ook de duizenden CD’s , DVD’s en LP’s zijn op kwaliteit beoordeeld en keurig op genre gesorteerd. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer honderden spellen en legpuzzels. Voorzitter Arie van Klei: “We zijn blij met de aanvoer van zoveel hele mooie boeken, maar we hebben wel veel gevraagd van onze vrijwilligers. Maar het is weer gelukt. We zijn niet voor niets de grootste overdekte boekenmarkt in Nederland”.

De aanvoer is nog nooit zo groot geweest. Niet alle boeken kunnen op de eerste marktdag in de rekken worden geplaatst. Op donderdagavond 28 december vullen de vrijwilligers de boekenrekken weer aan, zodat er op de tweede marktdag weer een nieuw boekenaanbod te koop is voor de goede doelen.

De week voor Kerst gebruiken de 100 vrijwilligers om de kledingbank, die ook gehuisvest is in het pand op Ceintuurbaan Noord 122, te ontruimen en te verbouwen tot een boekenwalhalla. Nu de coronabeperkingen voorbij zijn wordt ook het traditionele boekencafé weer voorzien van koffie, soep, broodjes, gebak enz.

De Roder Boekenmarkt vindt plaats op 28 en 29 december van 9.00 uur tot 16.00 uur in het Pand CBN122 aan de Ceintuurbaan Noord 122 te Roden. De entree is 2,00 euro. En de opbrengst gaat naar de Ghana werkgroep (voor projecten in Ghana) en naar de Stichting OostWestKontakten (voor projecten in Noord Oekraiene).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT