Verbeter je woonklimaat met airco in je huis

Afbeelding
Extra Nieuws

Als je aan iemand vraagt of er airconditioning in zijn of haar huis aanwezig is, dan is het antwoord meestal ‘nee’. Sommige mensen vinden het overdreven luxe. Airco, dat is iets voor kantoren, ziekenhuizen, winkels en hotels in tropische landen. Maar toch niet in mijn huis? Dat is toch helemaal niet nodig? Maar vergis je niet. Het wordt warmer in Nederland en warme periodes in de zomer duren ook langer. Het is niet voor niets dat hittegolven vaker voorkomen dan enkele decennia geleden. We wennen er deels wel aan, maar lang niet iedereen staat te juichen als de weersverwachting temperaturen boven de 30 graden aankondigt en nachttemperaturen die niet onder de 20 komen. Dan kan een airco zeker wel van pas komen.

Aangename koelte in huis

Als het buiten snikheet is dan is een airco in huis een verademing. Zeker voor mensen die niet goed tegen warmte kunnen zoals ouderen of patiënten met longaandoeningen. Je kunt met behulp van een airco unit de temperatuur aanpassen naar het niveau dat je zelf wilt. Het is daarbij wel noodzakelijk om ramen en deuren zo veel mogelijk dicht te houden. Op die manier kan de airco zo goed mogelijk zijn werk doen en verbruikt hij ook de minste stroom. Want daar moet je wel rekening mee houden: een airconditioning is niet zuinig met elektriciteit. Gedoseerd gebruik is dan ook de beste optie. Zet je airco niet aan als je de hele dag niet thuis bent.

Verwarmen met airco

Veel mensen weten niet dat een airco ook in de winter zijn nut kan bewijzen. Je kunt er namelijk ook je huis mee verwarmen. Dat is in veel gevallen goedkoper dan de op gas gestookte cv-ketel in te schakelen. Gas is immers fors duurder dan stroom. Nog voordeliger wordt het als je met behulp van zonnepanelen je eigen stroom kunt opwekken. Die kun je dan immers inzetten voor de airco. Hiermee kun je de binnentemperatuur gemiddeld twee graden hoger krijgen. Voor de meeste mensen is een binnentemperatuur tussen de 18 en 19 graden prima te doen. Dat is vaak haalbaar met een airco-installatie.

Laat een duurzame airco installeren in je huis

Wil jij ook profiteren van een optimaal klimaat in huis, of het nu winter of zomer is? Bij NuKoel vind je alle kennis en ervaring op het gebied van airco. Niet alleen voor woningen maar ook voor bedrijven. Laat je uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden en over welke installatie voor jouw situatie de beste keuze is. Je kunt kiezen voor airco in één ruimte, maar er kunnen ook in meer kamers in je huis units worden geplaatst die met elkaar in verbinding staat. Op die manier heb je in je hele huis een aangename temperatuur, het hele jaar door. Je kunt online direct een vrijblijvende offerte aanvragen of meteen een afspraak inplannen om een airconditioning te laten plaatsen.

UIT DE KRANT

Lees ook