Versterkt team op jacht naar Derde Klasse

Sport

verwachtingen HFC’15 zondag hooggespannen

HOOGKERK – De verwachtingen rondom de hoofdmacht van de gloednieuwe fusieclub HFC’15 zondag zijn best hooggespannen. De resultaten in de voorbereidingen spreken namelijk boekdelen en de selectie is op papier aardig versterkt. Met spelers als Johan Honebeek en Merijn Scheltens (FOTO) bijvoorbeeld, zal de nieuwe trainer Auke Birza – ex Nieuw Roden en ODV- zijn handen stevig dichtknijpen. HFC’15 komt uit in de vooral op Oost Groningen georiënteerde Vierde Klasse. Met dus opponenten als Alteveer, Pekelder Boys en Westerwolde.
Ook het bekeravontuur van HFC’15 verliep voorspoedig. Mooi was vooral de uitoverwinning bij het naar de Tweede Klasse gepromoveerde Amicitia VMC. Na een 0-0 ruststand werd daar met 2-0 gewonnen. Beide goals kwamen op naam van Scheltens, die het na een avontuur op zaterdag dus weer op zondag gaat proberen. Aan de andere kant verloor de zondagtak Roghani aan de zaterdagtak. Meer nog dan de uitslag baarde met name het spel tegen Amicitia VMC opzien. De zege was namelijk dik- en dikverdiend.
Met Auke Birza heeft de club bovendien een trainer aangesteld die weet van wanten en de laatste jaren succesvol geweest is. Met zowel Nieuw Roden als ODV wist hij promotie af te dwingen, wellicht wordt HFC’15 de volgende in de rij. Overigens speelt het team van Birza en assistent-trainer Daniel de Wal haar eerste wedstrijd vrijdagavond, op eigen veld tegen Nieuw Roden. Reden: het is zaterdag feest op het sportpark van de club tijdens het ‘openingsfeest’ van de nieuwe club. Zaterdagmiddag zal een selectie van spelers uit de zaterdag- en zondagtak een wedstrijd spelen tegen oud FC Groningen. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur. Behalve de wedstrijd is er meer. Er is een verloting onder leiding van Henk de Haan en er is muziek van DJ Olaf. Na het thuisduel tegen Nieuw Roden wacht een uitwedstrijd tegen Engelbert en daarna wacht BATO uit Winschoten. De Oost Groninger klasse laat zich op voorhand moeilijk voorspellen, maar zal waarschijnlijk wel wat aan de fysieke kant zijn. Aan trainer Auke Birza de taak van HFC’15 een hecht collectief te maken. Individuele klasse is er voor de Vierde Klasse namelijk meer dan voldoende. En dus zou het best eens een leuk seizoen kunnen worden daar in Hoogkerk.

UIT DE KRANT