KV Sparta Zevenhuizen probeert het weer in tweede klasse

Sport

ZEVENHUIZEN – In juni 2014 werd er feest gevierd, toen de selectie van korfbalvereniging Sparta Zevenhuizen kampioen werd enpromoveerde naar de eerste klasse. Een jaar later bleek dat niveau net iets te hoog gegrepen en komend seizoen speelt de selectie dan ook weer in de tweede klasse. PR-bestuurslid Arjan de With ziet echter voldoende perspectief voor de vereniging.

De degradatie van de ploeg van Jan Willem Venekamp werd lang uitgesteld, maar een extra wedstrijd in de strijd om klassenbehoud ging verloren tegen EKVA uit Almere. En ook nog met minimaal verschil, want op neutraal terrein in Emmeloord werd het 16-15 voor EKVA. Die teleurstelling is verwerkt en KV Sparta Zevenhuizen gaat vol goede moed aan de slag in de tweede klasse. De competitiestart was echter een valse, want in een vrijwel geheel nieuwe samenstelling qua selectie werd er met 20-15 verloren van Quick’21 in Oudega. “Het afgelopen seizoen konden we in bepaalde wedstrijden net niet meekomen. Qua verdediging deden we het goed, maar we scoorden te moeilijk”, zegt hij. Het bestuurslid PR denkt niet dat Sparta dit seizoen meedoet om de bovenste plaatsen. “Ik denk het niet. Dit seizoen moeten we ons richten op het behoud van de tweede klasse. Een aantal leden zijn gestopt en er is ook een speler die het hogerop gaat proberen. Wanneer we in de tweede klasse blijven is het seizoen voor ons geslaagd.”

Naast het richten op de selectie is KV Sparta Zevenhuizen druk doende de jeugdopleiding een impuls te geven. “De jeugd is sowieso een speerpunt”, vervolgt hij. “We organiseren de Giga Kangoeroedag. Deze dag is een grote promotie voor het korfbal in de regio, waarbij we de schoolkinderen enthousiast proberen te maken voor de sport. We hebben een vrij brede jeugd, van F’jes tot D- en C’tjes zijn we goed bedeeld. Wat we wel missen zijn een B- en een A-team. Tussen de selectie en de jeugdteams is er nu een leeftijdsgat.

De With omschrijft Sparta Zevenhuizen als een warme, hechte vereniging. “Een familieclub.” Die familieclub kreeg vorig jaar een groot regiotoernooi toegewezen, waarbij de districtteams van Nederland, Duitsland en België kwamen spelen. “Er deden ruim 48 teams mee”, weet het bestuurslid. Het past in het beleid van de club. Sparta Zevenhuizen wil extra activiteiten organiseren om de club op de kaart te zetten. “Ook hopen we dit jaar weer een nieuwe stap met de jeugd te kunnen maken.”

UIT DE KRANT