Wedstrijd vv Zevenhuizen – De Wilper Boys eindigt onbeslist

Afbeelding
Sport Wedstrijd van de week

ZEVENUIZEN – Afgelopen zondagmiddag stond voor vv Zevenhuizen de streekderby tegen De Wilper Boys op het programma. Beide ploegen zijn absoluut nog niet vrij van degradatiezorgen en waren op voorhand eigenlijk alleen maar gebaat bij een overwinning. Beide ploegen hadden tot zondag evenveel verliespunten. De voorsprong van De Wilder Boys op ranglijst van klasse 4D bedroeg weliswaar 6 punten, maar de Wilpsters speelden ook twee wedstrijden meer. Beide teams lijken dit seizoen een abonnement te hebben op gelijke spelen en dat was zondag niet anders. Na een van beide kanten niet al te hoogstaande wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord en blijft de marge vooralsnog dus zes punten in het voordeel van De Wilper Boys. Met het ene punt schoten beide teams niets op, maar van de andere kant kan elk gesprokkeld punt aan het einde van het seizoen ook wel eens van doorslaggevend belang zijn. Na afloop was vrijwel iedereen het erover eens dat de 1-1 een terechte uitslag was.

Zevenhuizen zorgde in het begin van de wedstrijd voor de meeste dreiging en was al vrij snel dichtbij de openingstreffer, toen een schot van Tim Wekema na een voorzet vanaf de linkerkant de buitenkant van de paal schampte. Aan de andere kant reageerde doelman Nick Kobes alert op een schot van Gertjan de Vries. Aan beide kanten werd het middenveld regelmatig overgeslagen en werd geprobeerd met een lange bal van achteruit de spitsen in stelling te brengen. De lichtvoetige aanvaller Deon Hazeloop kwam daarbij tot enkele veelbelovende acties, maar hij kon daar niet echt een goed gevolg aan geven. Toch was het Zevenhuizen, dat na 27 minuten spelen aan de leiding kwam. Johnny Aalders kreeg binnen de zestien een schietkans, aarzelde niet en schoot raak. Lang kon Zevenhuizen niet van deze voorsprong genieten, want één minuut later kwam De Wilper Boys alweer langszij. Gertjan de Vries aarzelde namens De Boys ook niet bij een schietkans en schoot de bal fraai in de kruising achter de kansloze doelman Kobes. Na ruim een uur spelen kwam Zevenhuizen bijna weer op voorsprong, maar Robin Pruim zag zijn kopbal uit een voorzet van Jurjan van Esch tegen de paal eindigen. De Wilper Boys kwam in het restant van de eerste helft niet tot grootse daden en aangezien ook Zevenhuizen maar moeizaam meer kansen wist te creëren, brak de rust aan met een 1-1 tussenstand.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft kreeg invaller Klaas Algra namens de Wilper Boys een levensgrote kans om zijn ploeg via een kopbal op voorsprong te zetten. Met een prima redding wist doelman Kobes de overigens niet al te hard ingekopte bal te keren. Het spelbeeld veranderde ten opzichte van de eerste helft niet veel. Ook de aan beide kanten ingebrachte wissels sorteerden niet of nauwelijks effect. Beide elftallen kwamen nauwelijks tot vloeiende aanvallen en defensief kwam zowel De Wilper Boys als Zevenhuizen dan ook niet in grote problemen. Tim Wekema ontsnapte nog een keer op de rand van buitenspel, maar zijn matige doelpoging ging ruim voorlangs. Aan de andere kant greep doelman Kobes nog een keer goed in toen Klaas Algra voor hem opdook. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd incasseerde Robin Pruim de enige gele kaart van de wedstrijd, nadat hij in de middencirkel een forse overtreding beging op Jelle Numan. Er werden wel meer stevige duels uitgevochten, maar de prima leidende scheidsrechter Ruud Boer hield de kaarten verder op zak. Trainer Gerard van der Ploeg van Zevenhuizen probeerde met een dubbele wissel wat nieuwe energie in zijn team te brengen en slaagde ook wel in die opzet. Zevenhuizen wist er nog iets van een offensief uit te persen, maar tot echt doelrijpe kansen leidde ook dat niet. Het spel bleef te onnauwkeurig om nog aanspraak op de winst te mogen maken. In de wetenschap dat Zevenhuizen op een afstand van 6 punten zou blijven staan, leek De Wilper Boys het gelijk spel wat meer te koesteren dan de thuisclub. Positief punt daarbij is het feit dat beide ploegen hun ongeslagen status vanaf november intact hielden. Zevenhuizen gaat komende zondag naar Terschelling voor een lastige uitwedstrijd, terwijl voor de Wilper Boys opnieuw een derby op het programma staat. De mannen van trainer Gert Jan van Dijken spelen dan in en tegen Nieuw Roden dat voorlaatste staat en dus ook grote degradatiezorgen kent. Zowel van Dijken als van der Ploeg gaan ervan uit, dat hun teams zich op basis van de aanwezige kwaliteit zullen gaan handhaven in de 4e klasse. Voor de Wilper Boys zal dat komend seizoen, zoals bekend, op de zaterdag zijn. Van een eventuele overgang naar de zaterdag is bij Zevenhuizen geen enkele sprake.

Opstelling Zevenhuizen: Kobes, Lammers, Kamminga, Slotema, Hofstede (Gritter), Aalders, van Esch, Pruim, Wekema (van Dellen), Jonkman (Betten), Hazeloop

Opstelling De Wilper Boys: Speksnijder, T. Elzerman, Beuving, van Veen, R. van Dijken, T. van Dijken (Algra), de Vries, ten Have, Numan (van Kammen), J. Elzerman, van der Kaap