GOMOS verspeelt een 2-0 voorsprong tegen Stadspark

Sport Wedstrijd van de week

NORG - GOMOS begon voortvarend aan de wedstrijd tegen SC Stadspark. Met goed en snel spel werd er de ene aanval na de andere opgezet. Het leverde in de 7e minuut al 2 corners op die gevaarlijk werden ingedraaid maar de afronding nog niet de juiste richting kon vinden. De immer bedrijvige Robert Elsinga werd met een prima pass van Jordy van Esch in stelling gebracht. Elsinga kapte zijn man uit en schoot in de 10e minuut GOMOS verdiend op voorsprong. De ploeg van trainer Bas Veldman won alle duels en het spel werd prima van links naar rechts verlegd. Stadspark moest achter de tegenstander aan en in de 18e minuut werd Wouter Speelman met een goede steekpass alleen voor de keeper gezet. Speelman scoorde beheerst de verdiende 2-0 binnen. GOMOS legde veel energie en intensiteit in de wedstrijd en was daardoor de baas op het veld. Stadspark kon weinig uitrichten. Jordi van Esch ging via een vlot lopende combinatie er op rechts vandoor. Zijn voorzet kon net niet worden binnen getikt bij de 1e paal door Jannes Siegers. Even later schoot diezelfde Siegers venijnig op het doel maar de keeper van Stadspark pareerde de bal. In de 34e minuut was het bij de 1e corner van Stadspark gevaarlijk voor het doel van keeper Koning. De corner werd naast het doel gekopt. In de 38e minuut werd Speelman door Siegers op links weggestuurd. Zijn schot in de verre hoek ging net voor het doel langs. In de 44e minuut was het slecht uitverdedigen van GOMOS wat direct een doelpunt voor Stadspark opleverde. Totaal uit het niets viel dat doelpunt. GOMOS was oppermachtig de 1e helft maar 1 onachtzaamheid werd fataal. GOMOS speelde de 2e helft onherkenbaar in vergelijking met de 1e helft. Het speelde slordig en daarmee onnauwkeurig. Diende gezegd dat Stadspark het beter voor elkaar had en meer duels won en bij vlagen goed in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Een verre ingooi van Stadspark kwam bij de grote sterke spits terecht. Hij draaide simpel weg van Roy Slachter en kon vrij doorlopen naar de rand van de 16 meter. Hij haalde scherp uit en liet keeper Koning kansloos. GOMOS was het kwijt en Stadspark rook zijn kans. Kort daarna legde van Esch de bal bij de 2e paal op Elsinga. In de kluts kon de spits de bal meenemen en ten koste van een corner kon Stadspark een doelpunt voorkomen. Trainer Veldman gooide alles op de aanval en bracht meer aanvallers in het veld. De ingevallen Edwin Rozenveld zette goed voor. De inlopende Siegers kon de bal net niet voldoende raken om tot scoren te komen. Opnieuw zette GOMOS aan via de onvermoeibare Elsinga. Zijn voorzet kon door Assman niet worden binnen getikt waardoor de bal voor het doel langs ging. Stadspark kwam in de slotfase nog gevaarlijk door. Een afgeslagen corner werd ingeschoten. Van Esch was attent om de bal te keren anders was de bal het doel in gevlogen. Stadspark kwam in de slotfase nog goed weg want een scrimmage voor de goal had zomaar achter de keeper kunnen vallen.

Trainer Veldman was teleurgesteld in het resultaat en had voor de winterstop nog graag 3 punten binnen willen halen. Een prima 1e helft maar de 2e helft niet op de manier gespeeld zoals in de 1e helft.

Opstelling: Koning; Meursing; Slachter; Klok; Wegdam (Honebeek); Smit (Drenth); Elsinga; van Esch; Siegers; de Vries (Assman); Speelman (Rozenveld).