Roden kan tegen Annen niet het verschil maken

Sport Wedstrijd van de week

RODEN - De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte voor de onlangs overleden erelid en oud 1e elftal speler Geert Oosterloo. Annen kwam niet met de bedoeling om zich door Roden weg te laten spelen. Met een zeer compacte en hechte organisatie liet Annen zien dat Roden het spel lastig vond om te maken. 

De afgelopen weken waren er een aantal vervelende blessures ontstaan binnen de selectie van trainer Raveneau. Tarick Kalfsbeek liep tijdens de training een breuk in zijn enkel op. Tweede keeper Niels Willems was al een poosje uit de running met een handblessure. Leon Draisma moet aan zijn voorste kruisband worden geopereerd. De gebroeders van der Tuin waren deze week op wintersport. Kortom trainer Raveneau moest behoorlijk puzzelen. Elke ploeg wil tegen de koploper het beste uit zichzelf halen. Dat is hun goed recht vond Raveneau. Roden moet daarop reageren en handelen. Annen staat niet voor niets bovenaan in de periode. Toch zag Raveneau wel dat zijn ploeg de betere mogelijkheden had. Zeker de tweede helft toen de gebroeders van der Tuin in het veld kwamen werd er meer afgedwongen.

De eerste helft was het aftasten voor beide teams. Het respect voor elkaar was duidelijk aanwezig. Annen liet zich wel nadrukkelijk achteruit duwen, zodat men op het foutje van de thuisclub kon loeren. Door onnauwkeurigheid in de passing en balaannames van Roden kreeg Annen best een aantal kansen op uitvallen in de omschakeling. Met name Erolind Derguti had in die eerste fase moeite met de balcontrole. De eerste helft was er te weinig diepgang bij Roden, waardoor Annen gemakkelijk overeind kon blijven. Een scherpe voorzet van Derguti kon ternauwernood worden weggewerkt anders had Nick ter Arkel de kans op een doelpunt gekregen. Aan de andere kant was het de beste man van het veld Pim Veltink van Annen, die doelman Justin Oversier testte. De invaller keeper redde met een prima redding. De tweede helft begon Annen wederom fel. De achterhoede van Roden moest scherp zijn want Annen was in de omschakeling soms erg gevaarlijk. Roden wilde 3 punten, maar kon geen creativiteit aan de dag leggen. Met vaak lange ballen op Robin van der Tuin kreeg de thuisclub nog een aantal mogelijkheden. De genoemde Van der Tuin, zijn broer Olivier, Derguti hadden de kans om de brilstand te doen veranderen. Een scherp indraaiende corner van Steinar Miedema werd niet goed weggewerkt, waardoor Olivier van der Tuin in de rebound uithaalde. Jammer genoeg voor Roden stond de verdediger op de doellijn goed geposteerd om de bal weg te schieten.

Het was en bleef 0-0 en dat was gezien de wedstrijd ook de verhouding. ‘Wederom de nul voor mijn team’, zag trainer Raveneau. Niet verloren van een goede tegenstander. ‘De komende week gaan we weer scherp trainen met de volledige groep.’

Gele kaarten: Michel Wardenier; David Jansen.

Opstelling: Oversier; Wardenier; Jansen (O. van der Tuin); Miedema (S. Jansen); Goedemoed; Renkema; G. Derguti (Been); E. Derguti (R. Alberts); Steenbergen (R. van der Tuin); Ter Arkel

UIT DE KRANT