GOMOS wint de voorlopig laatste derby van Roden met 2-0

Afbeelding
Foto: Wim van Urk
Sport Wedstrijd van de week

RODEN - De in grote getale toegestroomde toeschouwers moesten vele regenbuien trotseren deze middag. De wedstrijd werd na het eerste fluitsignaal kort onderbroken doordat de GOMOS aanhang met vuurwerk en rookbommen de scheidsrechter noopte even het spel stil te leggen. 

Nadat de wedstrijd was herstart kregen beide teams in de eerste 20 minuten enkele mogelijkheden. Roden moest het spel maken en GOMOS wachtte op de foutjes bij de opbouw van Roden of probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Richard Elsinga kon na een voorzet van Edwin Rozenveld net niet de voet tegen de bal krijgen om binnen te tikken. Aan de andere kant was het Robin van der Tuin die keeper Melvin Koning testte. GOMOS werd onder de bedrijvige Elsinga gevaarlijker. Zijn voorzet van de linkerkant kwam bij de tweedee paal bij Ivo Drenth. Zijn kopbal kwam terug van de bal en in de rebound schoot Wouter de Vries in het zijnet. In de 25e minuut leverde Jordi van Esch een vrije bal perfect op het hoofd van Elsinga. Zijn kopbal kwam buiten bereik van keeper Oversier via de paal in de handen van de keeper. Ondertussen was Wouter Bousema met een hamstringblessure uitgevallen en vervangen door Michel Wardenier. Martijn Goedemoed nam de plek van Bousema op de rechterkant in. Zijn steekpass op Erolind Derguti zette de spits alleen voor keeper Koning. De sterk keepende Koning was er op tijd bij om het gevaar onschadelijk te maken. Roden nam iets meer het heft in handen. Een slimme vrije trap van Rick Renkema op Steinar Miedema werd door de linksback goed voorgezet. De bal kon bij de eerste paal door Derguti worden ingetikt, maar Koning redde uitstekend. Het weer speelde ook een rol want een aantal hevige regenbuien teisterden het veld behoorlijk. 

De tweede helft kreeg hetzelfde beeld te zien. Roden probeerde het spel te maken en GOMOS wachtte op de foutjes. Die kwamen er zeker van Roden. Het combinatiespel van Roden was bijna niet meer aanwezig. De voorwaartsen zetten vanaf het middenveld te vaak een solo in. Veelvuldig balverlies was het gevolg waardoor GOMOS in de omschakeling gevaarlijk kon worden met de lange bal en Roden attent moest zijn in de achterste lijn. De ploeg die het eerst zou gaan scoren kon wel eens winnaar worden. Robin van der Tuin werd in stelling gebracht na een vrije trap. In de draai schoot de spits in het zijnet. Na eindelijk een goed opgezette aanval van Roden werd Van der Tuin aangespeeld in het strafschopgebied. In de aanname draaide hij weg van Ramon Klok en oog in oog met Koning verdween aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de tegenaanval stuurde Van Esch, Robert Elsinga diep. Alleen voor keeper Oversier probeerde Elsinga erlangs te komen. Oversier was net te laat en tikte de spits aan. De strafschop was een feit. Wouter de Vries opende met zijn benutte strafschop de score. Hier had GOMOS de hele wedstrijd op zitten wachten. Met een verbeten instelling en de echte wil om te winnen liet GOMOS zien dat het kwam om te winnen. Roden zette meer en meer dan de deur open voor GOMOS. Roden dacht gelijk te maken door een ingekopte corner van David Jansen, maar deze werd afgekeurd voor het duwen tegen keeper Koning. Wederom was het Jansen die bij een corner in kon koppen. Koning was geslagen maar het was Richard Meursing die de bal van de doellijn haalde. In plaats van 1-1 werd het in de omschakeling 0-2 door een prima schot van de ingevallen Wouter Speelman. 

GOMOS was directer in het samenspel waar het bij Roden in de tweede helft te veel verzandde in solo’s waardoor GOMOS in hun kracht kwam. In de duels was GOMOS bovenliggend waar het leek dat Roden er conditioneel door heen zat. Al met al een voorlopige laatste derby die GOMOS in de analen met winst mocht bijschrijven. Roden zal komend seizoen naar de zaterdagcompetitie verhuizen, terwijl GOMOS op de vertrouwde zondag blijft spelen.

Raveneau: ‘Het zijn wedstrijden op zich. Deze kun je verliezen, maar doen we liever niet natuurlijk. De kansen zijn er zeker geweest. Het spel maken op een zwaar veld is lastig.’

Veldman: ‘We wachtten op het foutje bij Roden. Dat lukte en na de 0-1 konden we het met veel inzet en strijd volhouden. Roden heeft de last van kampioen willen worden. Wij konden derhalve alleen maar winnen vandaag.’

Geel: O. van der Tuin; Wardenier Roden. Klok; Elsinga GOMOS

Opstelling:

Roden: Oversier; Bousema (Wardenier); Jansen; Goedemoed; Miedema; Renkema; E. Derguti(Been); Steenbergen; R. van der Tuin; O. van der Tuin; ter Arkel (G. Derguti)

GOMOS: Koning; Meursing (Kemker); Bosman; Klok; Wegdam; Smit; van Esch; Drenth (Speelman); Elsinga (Slachter); de Vries (Krul); Rozenveld (Assman)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

UIT DE KRANT