Nieuw Roden legt het af; Zevenhuizen wint driemaal in één week

Sport

Peize maakt de volgende stap naar het kampioenschap door winst op ASVB. Zevenhuizen wint binnen een week driemaal. Nu wint het van De Sweach. De Wilper Boys verliest bij MKV’29. Nieuw Roden legt het af bij koploper Blauwhuis.

Peize speelde zijn derde wedstrijd binnen 8 dagen. Nu was ASVB de tegenstander. Na het verlies in de beker tegen SVBO moest de knop om bij de ploeg van trainer Hofman. ‘Het was lastiger dan vooraf gedacht’, vond de trainer. ‘Het was moeilijk en na de 1-0 dacht je de wedstrijd uit te kunnen spelen. Dat was het niet, want de ploeg moest keihard werken voor de 3 punten. Patrick Timmer opende de score en in de slotfase scoorde Tristan Breedveldt tweemaal, zodat de 3-0 winst toch nog ruim uitviel. Een stapje dichterbij het kampioenschap’, concludeerde Hofman. Komend paasweekeinde zal er tweemaal gespeeld dienen te worden en kan maandag de balans worden opgemaakt.

Zevenhuizen had een zwaar inhaalprogramma. Het speelde tegen De Sweach zijn derde wedstrijd binnen een week. Het betekende voor de ploeg van trainer van der Ploeg ook tevens de derde overwinning. Donderdag was er de 3-0 winst tegen MKV’29 door Marcel Betten, Robin Pruim en Tim Wekema. ‘Hier speelden we een puike wedstrijd’, vond van der Ploeg. ‘Tegen De Sweach was het allemaal niet om over naar huis te schrijven maar de derde winst telde’, vervolgde van der Ploeg. ‘In de strijd om degradatie waren deze 9 punten zeer welkom. Zelfs in de tweede periode doen we met deze winst goede zaken.’

De Wilper Boys speelde tegen MKV’29 een wedstrijd waarbij de ploeg die het eerst scoorde wel eens de winnaar zou kunnen worden. De eerste helft hadden beide ploegen kansjes. Na de rust werd het snel 1-0 voor de ploeg uit Leeuwarden. ‘Vanaf dat moment had mijn ploeg weinig recht op een punt want we creëerden bijna geen kansen meer. In een soms hotseknots begoniawedstrijd, mede door de harde wind, hadden we meer en beter moeten brengen’, aldus trainer van Dijken.

Nieuw Roden was twee keer op voorsprong gekomen nadat koploper Blauwhuis weer gelijk maakte. Na de 0-1 door Angelo Weggers werd het snel weer gelijk. Wilco Drent zette zijn team weer op voorsprong. Blauwhuis maakte door domme fouten bij Nieuw Roden wederom gelijk. Een corner verdwaalde, door de wind gedragen, zomaar achter keeper Cas de Gruijter. ‘Deze achterstand kwamen we niet meer te boven’, zag trainer Jur Smit. Na de 4-2 maakte Vu Pham er nog 4-3 van. De spits van Blauwhuis maakte het verschil, zag Smit. ‘Hij scoorde driemaal. De 5-3 later was tevens de eindstand. Een terecht verlies’, vond Smit. Smit vertelde dat de keuze voor het zaterdagvoetbal bij Nieuw Roden nog een formaliteit zal zijn. Bij goedkeuring van de leden zal het komende seizoen dan een nieuw begin gemaakt moeten worden in de 5e klasse van het zaterdagvoetbal.

UIT DE KRANT